Σε μπελάδες λόγω… FTX και οι Golden State Warriors

Η κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX δεν επηρεάζει μόνο τη βιομηχανία κρυπτογράφησης. Ορισμένες αθλητικές ομάδες και αθλητές μεμονωμένα «πληρώνουν» επίσης ακριβά τη συνεργασία τους με το ανταλλακτήριο.

Ένας χρήστης της FTX μήνυσε την ομάδα του ΝΒΑ Golden State Warriors, κατηγορώντας την για δόλια προώθηση του ανταλλακτηρίου FTX, αφού έχασε 750.000 δολάρια λόγω της κατάρρευσης

της πλατφόρμας.

Ο ενάγων Έλιοτ Λαμ, κατέθεσε ομαδική αγωγή στο Σαν Φρανσίσκο κατά του Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της FTX, της Καρολάιν Έλισον, διευθύνουσας συμβούλου της εμπορικής εταιρείας SBF Alameda Research και των Golden State Warriors, ζητώντας αποζημίωση 5 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως αναφέρει η μήνυση που μπόρεσε να δει το Reuters.

Σύμφωνα με τον Έλιοτ, «χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, καταναλωτές διεθνώς» έχασαν τις οικονομίες τους εξαιτίας της μεγάλης κλίμακας «απάτης» που διέπραξε η FTX, η οποία συνεχίζει να προκαλεί τον όλεθρο στο οικοσύστημα κρυπτογράφησης.

Ο Έλιοτ δήλωσε περαιτέρω ότι η ομάδα του ΝΒΑ προώθησε σκόπιμα την πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων ως «βιώσιμο και ασφαλή τρόπο επένδυσης σε κρυπτονομίσματα», αφού υπέγραψε συμφωνία 10 εκατομμυρίων δολαρίων με την FTX στα τέλη Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

Εκείνη την εποχή, ο Μπρετ Χάρισον, πρόεδρος της FTX USA, είπε ότι η συνεργασία με τους Warriors παρείχε έναν ασφαλή χώρο πρόσβασης στους θαυμαστές από το εξωτερικό για να έχουν πρόσβαση στα αποκλειστικά συλλεκτικά αντικείμενα του franchise, ενισχύοντας την ικανότητα της FTX «να δημιουργήσει μια θετική αλλαγή, όχι μόνο εγχώρια αλλά και διεθνώς, με ένα από τα πιο διάσημα franchise επαγγελματικών αθλημάτων στον κόσμο».

Και άλλες διασημότητες αντιμετωπίζουν παρόμοια μήνυση στο Μαϊάμι

Όπως αναφέρθηκε από το CryptoPotato, οι Golden State Warriors διέκοψαν όλες τις προσφορές που σχετίζονται με το FTX μετά την είδηση της χρεοκοπίας της πλατφόρμας, καθώς πολλοί χρήστες που πίστευαν στο κύρος της ομάδας έχασαν εκατομμύρια δολάρια στο ανταλλακτήριο.

Λόγω του μεγάλου αριθμού οπαδών που ακολουθεί τη νυν πρωταθλήτρια ομάδα του NBA, οι μηνύσεις δεν έχουν σταματήσει να έρχονται. Εκτός από του Λαμ, η ομάδα αντιμετωπίζει μια ομαδική αγωγή στο Μαϊάμι από πελάτες FTX στις ΗΠΑ, οι οποίοι μηνύουν την ομάδα και αρκετές διασημότητες όπως ο αστέρας του NFL Τομ Μπρέιντι και η τενίστρια Ναόμι Οσάκα, μεταξύ άλλων.

Το «βαρύ πυροβολικό» των Warriors, Στέφεν Κάρι, βρίσκεται επίσης στο μάτι του κυκλώνα, καθώς κατατέθηκε μήνυση εναντίον του στο Μαϊάμι για προώθηση της FTX.

FTXGOLDEN STATE WARRIORSCryptoκρυπτονομίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα