Σε χαμηλό 18 μηνών τα ανενεργά για έναν χρόνο Bitcoin

Το ποσοστό της κυκλοφορούσας προσφοράς Bitcoin που κινήθηκε τελευταία φορά στην αλυσίδα τουλάχιστον πριν από ένα χρόνο έχει μειωθεί στο χαμηλότερο σημείο από τον Οκτώβριο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Glassnode.

Στις αρχές της εβδομάδας, 12,95 εκατομμύρια Bitcoin, που ισοδυναμούν με 65,84% της κυκλοφορούσας προσφοράς των 19,67 εκατομμυρίων Bitcoin, παρέμεναν αμετάβλητα για περισσότερο από ένα χρόνο, το χαμηλότερο ποσοστό

από τον Οκτώβριο του 2022. Η μέτρηση κορυφώθηκε πάνω από το 70% με το ντεμπούτο σχεδόν δώδεκα ETF spot στις ΗΠΑ, στα μέσα Ιανουαρίου και έκτοτε πέφτει.

Από τα τέλη Δεκεμβρίου, το ποσοστό της κυκλοφορούσας προσφοράς που δεν έχει κινηθεί εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια μειώθηκε στο 54% από 57,4%.

Η πτώση πιθανότατα αντικατοπτρίζει την κατοχύρωση κερδών από επενδυτές που κατείχαν νομίσματα για ένα έτος και άνω και σηματοδοτεί μια μετατόπιση από τη στρατηγική διακράτησης που παρατηρούταν μέχρι το 2023, επισημαίνει το CoinDesk.

Η παρόρμηση για πώληση πιθανότατα πηγάζει από την εντυπωσιακή άνοδο της τιμής του Βitcoin κατά 148% από τον Απρίλιο του περασμένου έτους και το ράλι 50% από τότε που άρχισαν να λειτουργούν τα ETFs στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, είναι δύσκολο να εξακριβωθεί το ακριβές ποσοστό Βitcoin που έπαψε να είναι ανενεργό, αλλά έχει ρευστοποιηθεί στην αγορά.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης δεδομένων MacroMicro, η μείωση του ποσοστού των ανενεργών Bitcoin είναι ένας «κύριος δείκτης για το τέλος της ανοδικής πορείας».

Προηγούμενα δεδομένα, ωστόσο, δείχνουν ότι οι ανοδικοί κύκλοι τείνουν να κορυφώνονται όταν το ποσοστό της ανενεργής προσφοράς φτάνει στο κατώτατο σημείο και αρχίζει να αυξάνεται.

#Bitcoin #ΑΝΕΝΕΡΓΑ_BITCOIN
Keywords
Αναζητήσεις
se-chamilo-18-minon-ta-anenerga-gia-enan-chrono-bitcoin.htm
Τυχαία Θέματα