Σε χαμηλό 2,5 μηνών ελέω Κίνας το πετρέλαιο-Ανεβαίνει το αέριο

Στο χαμηλό επίπεδό τους εδώ και 2,5 μήνες βρίσκονται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη (7/11), καθώς τα μικτά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα αντιστάθμισαν τον αντίκτυπο της επέκτασης των περικοπών παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία.

Τόσο το αμερικανικό αργό, όσο και το μπρεντ έφτασαν στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τα τέλη Αυγούστου, υποδεικνύοντας ότι οι έμποροι ανησυχούν λιγότερο για τα τρέχοντα ελλείμματα προσφοράς.

Ενώ

οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας τον Οκτώβριο παρουσίασαν ισχυρή ανάπτυξη τόσο σε ετήσια, όσο και σε μηνιαία βάση, οι συνολικές εξαγωγές της συρρικνώθηκαν με ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο.

Οι προσδοκίες για μειώσεις του αργού από τα διυλιστήρια με έδρα την Κίνα μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου θα μπορούσαν επίσης να περιορίσουν τη ζήτηση πετρελαίου και να επιδεινώσουν την πτώση των τιμών.

Οι μετοχές παγκοσμίως, οι οποίες συχνά διαπραγματεύονται παράλληλα με το πετρέλαιο, έχασαν τη δυναμική τους την Τρίτη καθώς ο ενθουσιασμός των επενδυτών ότι τα επιτόκια μπορεί να έχουν κορυφωθεί εξανεμίστηκε. Επιπλέον, το αμερικανικό δολάριο ΗΠΑ έχει σημειώσει άνοδο από τα πρόσφατα χαμηλά, καθιστώντας το πετρέλαιο πιο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Από την πλευρά της προσφοράς, οι αγορές περιμένουν να δουν εάν η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία είναι έτοιμες να συγκρατήσουν την παραγωγή οικειοθελώς μετά το τέλος του έτους, εκτός από μια ευρύτερη συμφωνία μεταξύ της ομάδας παραγωγών του ΟΠΕΚ+.

Ο ΟΠΕΚ+ είναι απίθανο να βιαστεί να αναιρέσει τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου όταν συνεδριάσει η κοινή υπουργική επιτροπή παρακολούθησης του στις 26 Νοεμβρίου, δήλωσε ο Κέλβιν Γουόνγκ, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1,42% στα 79,67 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 1,54% στα 83,87 δολάρια το βαρέλι.

Ανεβαίνει το φυσικό αέριο

Αντίθετα, ανοδικά κινούνται τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς ενισχύονται 2,304% στα 45,865 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός υποχωρεί 1,17% στα 1.964,85 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση 2,69% στα 22,608 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός χάνει 1,58% στα 3,6603 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί 0,32% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0681 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί 0,36% στο 1,2297 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία κερδίζει 0,06% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8687 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟΜΠΡΕΝΤαμερικανικό δολάριοχρυσόςχαλκόςασήμιδολαριο
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κίνας, -Ανεβαίνει,kinas, -anevainei