Σε χαμηλό τριετίας η προσφορά Bitcoin στα ανταλλακτήρια-«Κοκκινίζει» η αγορά

Η προσφορά Bitcoin στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων έχει υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδά της από τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με στοιχεία από την εταιρεία ανάλυσης on-chain Santiment.

Μεγάλη πτώση σημειώθηκε πρόσφατα αφού η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) κατηγόρησε τα μεγάλα ανταλλακτήρια Binance και Coinbase ότι προσφέρουν μη εγγεγραμμένους

τίτλους σε πελάτες των ΗΠΑ, με το 6,4% της προσφοράς Bitcoin να εγκαταλείπει τα χρηματιστήρια την περασμένη εβδομάδα.

Η προσφορά μειώνεται σταθερά από το 2020 όταν κορυφώθηκε εν μέσω της τότε bear market, σύμφωνα με τα στοιχεία. Αυτό υποδηλώνει ότι οι έμποροι και οι επενδυτές αποσύρουν συνεχώς τα Bitcoin τους από τα ανταλλακτήρια, προτιμώντας να τα κρατήσουν ιδιωτικά σύμφωνα με τη Santiment.

Την ίδια ώρα, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη σημερινή απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια.

Ο Edward Moya, Ανώτερος Αναλυτής Αγοράς στον OANDA, βλέπει την πιθανότητα η Fed να παραλείψει μια αύξηση επιτοκίων την Τετάρτη, με τις αγορές να αναμένουν το ίδιο ευρέως σε ποσοστό 96%.

Παράλληλα, προβλέπει και αύξηση του ρυθμιστικού ελέγχου των altcoins, κάτι που θα αποτελέσει… καύσιμο για την υποστήριξη του Βitcoin.

«Τα στοιχεία για υποχώρηση του πληθωρισμού τροφοδοτούν αυτήν την ανοδική αγορά καθώς η Fed δεν θα είχε πρόβλημα να παρακάμψει μια αύξηση επιτοκίων την Τετάρτη. Η Wall Street γίνεται λίγο αισιόδοξη εδώ ότι μια παράκαμψη (αύξησης των επιτοκίων) της FOMC τον Ιούνιο θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε παύση τον Ιούλιο», δήλωσε ο Moya. «Το Bitcoin παραμένει σταθερό γύρω στα 26.000 δολάρια, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν το ενδεχόμενο μείωσης της έκθεσης σε altcoins και αύξησης των διαθεσίμων Bitcoin», συμπλήρωσε.

Λόγω της πτώσης των τιμών χονδρικής των αυτοκινήτων και της ασθενέστερης υποστήριξης των καταναλωτών, ο αποπληθωρισμός, παράλληλα με την πιθανή παράκαμψη αύξησης των επιτοκίων, προκαλεί μείωση της αξίας του δολαρίου, παρατηρεί ο Moya, και σταθερή ζήτηση για μεταχειρισμένα οχήματα και είδη ένδυσης μεταξύ άλλων αναγκών.

Το πακέτο τόνωσης της Κίνας και οι αναμενόμενες μειώσεις των τιμών του πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία ανέβασαν τις τιμές του αργού πετρελαίου και ενώ ο χαμηλός πληθωρισμός ενίσχυσε αρχικά τον χρυσό, η συνεχιζόμενη ενίσχυση των μετοχών μπορεί να περιορίσει την άνοδό του.

Ταυτόχρονα, ένας βασικός δείκτης τεχνικής ανάλυσης Βitcoin, η απόκλιση σύγκλισης κινούμενου μέσου όρου (MACD), έχει αλλάξει πτωτικά, σηματοδοτώντας μια πιθανή εκτεταμένη πτώση της τιμής, παρά το γεγονός ότι το Bitcoin διατηρεί την υποστήριξη στα 25 χιλιάδες δολάρια. Αναλυτές, πάντως, σε έρευνα του CoinDesk, σημείωσαν ότι τα μεγέθη του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και η πιθανή παράκαμψη της αύξησης των επιτοκίων της Fed θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει την απόδοση των τιμών του Bitcoin.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος έχει διατηρηθεί πάνω από 500 δισεκατομμύρια δολάρια και η κυριαρχία του έναντι των altcoins εξακολουθεί να είναι πάνω από το 47,5%.

Γενικότερα, η ευρύτερη κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει χάσει κάτι περισσότερο από 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα και ανέρχεται σε 1,155 τρισεκατομμύριο δολάρια στο CMC.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το Bitcoin υποχωρεί 0,85% στα 25.989,78 δολάρια, ενώ το Ethereum χάνει 0,16% στα 1.746,48 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana πέφτει 2,74% στα 15,22 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει απώλειες 2,87% στο 0,27650300 δολάριο.

Το Polkadot κερδίζει 0,44% στα 4,69 δολάρια, το Dogecoin χάνει 0,11% στο 0,06195412 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει κέρδη 0,83% στο 0,00000689 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Bitcoinethereumανταλλακτήριακρυπτονόμισμακρυπτονομίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα