Σε εξέλιξη πυρκαγιές στη Γορτυνία-Στην είσοδο Νεοχωρίου η φωτιά

Εξακολουθούν να μαίνονται οι αναζωπυρώσεις της φωτιάς στην Γορτυνία, με του πυροσβέστες να δίνουν μάχη με ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, προκειμένου να σταματήσουν την επέκτασή τους πριν λάβουν διαστάσεις και απειλήσουν κατοικημένες περιοχές.

Πιο συγκεκριμένα, οι αναζωπυρώσεις που δημιούργησαν εστίες φωτιάς, καταγράφηκαν γύρω από τις περιοχές Καλλιάνι, Καστράκι, Νεοχώρι, Πυρρί και Λιβαδάκι.

Στο Νεοχώρι οι φλόγες έφτασαν έξω από το χωριό.

Τα εναέρια μέσα θα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού μέχρι την δύση του ήλιου.

Στην Αρχαία Ολυμπία

Ηλείας και στη Γορτυνίας Αρκαδίας, επιχειρούν 578 πυροσβέστες με 30 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 181 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Τσεχία 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, από το Ηνωμένο Βασίλειο 21 πυροσβέστες, από τη Γαλλία 139 πυροσβέστες με 38 οχήματα και από τη Γερμανία 57 πυροσβέστες με 18 οχήματα, ενώ στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Επιπλέον, επιχείρησαν περιοδικά 6 Ε/Π και 27 Α/Φ συμπεριλαμβανομένων 3 Α/Φ από Γαλλία, 2 Α/Φ από Σουηδία, 2 Ilyushin Il-76 και το Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

ΓορτυνίαΝεοχώριΠυρκαγιές
Keywords
Τυχαία Θέματα