Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πάπα Βενέδικτου στο Βατικανό

14:23 2/1/2023 - Πηγή: Reporter

Aπό σήμερα το πρωί (2/1) η σορός του Πάπα Βενέδικτου εκτίθεται στη βασιλική εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, προκειμένου να μπορέσουν να τη δουν χιλιάδες πιστοί

Ήδη όπως αναφέρεται έχει σχηματιστεί ουρά τουλάχιστον 10.000 πιστών και η προσέλευση αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη το βράδυ. Τη Πέμπτη το πρωί (5/1) θα τελεσθεί η κηδεία, χοροστατούντος του πάπα Φραγκίσκου, την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν περίπου 60.000 Καθολικοί πιστοί.

Στην περιοχή

της πλατείας του Αγίου Πέτρου βρίσκονται ήδη 1.000 αστυνομικοί και πάνω από 500 εθελοντές, για την ρύθμιση πρακτικών θεμάτων, όπως την ομαλή συγκέντρωση των πιστών και την τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάπας Βενέδικτος απεβίωσε σε ηλικία 95 ετών ο Σάββατο (31/12) στο μοναστήρι Mater Ecclesiae στο Βατικανό. Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε αποκαλύψει πριν από λίγες μέρες πως ο προκάτοχός του είναι «πολύ άρρωστος».

Ο Βενέδικτος 16ος ηγήθηκε της καθολικής εκκλησίας για λιγότερο από οκτώ χρόνια, ωστόσο πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του στο Βατικανό.

Έγινε το 2013 ο πρώτος Ποντίφικας που παραιτήθηκε έπειτα από περίπου 600 χρόνια. Ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί στις 11 Φεβρουαρίου εκείνου του έτους και δήλωσε ότι δεν είχε πια τη σωματική και ψυχική δύναμη να ηγηθεί της εκκλησίας. Στις 28 Φεβρουαρίου της ίδιας χρονιάς παραιτήθηκε επίσημα.

Πάπας ΒενέδικτοςΒατικανόλαϊκό προσκύνημαΣΟΡΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα