Σε στάση… αναμονής για την ομιλία Πάουελ τα κρυπτονομίσματα

15:29 7/2/2023 - Πηγή: Reporter

Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφουν τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα την Τρίτη (7/2), με τους επενδυτές να περιμένουν εντός της ημέρας την ομιλία του προέδρου της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ.

Το ταμείο διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων QCP Capital με έδρα τη Σιγκαπούρη ανέφερε ότι η απόδοση των μετοχών σήμερα και η ομιλία του προέδρου της κεντρικής τράπεζας των

ΗΠΑ θα είναι ο οδηγός για τα επόμενα βήματά του στο σκέλος της κρυπτογράφησης.

«Χωρίς ύφεση και >4% ανεργία φέτος, είναι εξαιρετικά απίθανο η Fed να μειώσει τα επιτόκια, πράγμα που σημαίνει ότι η άποψή μας ότι η εκτίμηση της αγοράς για μείωση επιτοκίων φέτος είναι ανυπόστατη παραμένει», έγραψε το fund.

Η QCP είπε ότι θα ακούσει με προσοχή τα σχόλια του Πάουελ σχετικά με το εάν θα αφήσει να εννοηθεί ότι πιστεύει ότι το τρέχον ράλι της αγοράς έχει «ξεφύγει από τον έλεγχο».

Παρά τις συζητήσεις για ύφεση τα δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν απολύσεις, οι δύο τελευταίες εκθέσεις για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ δείχνουν ότι παραμένει ιδιαίτερα ανθεκτική. Οι αριθμοί του Δεκεμβρίου δείχνουν ότι οι ΗΠΑ πρόσθεσαν 223.000 θέσεις εργασίας, ρίχνοντας το ποσοστό ανεργίας στο 3,5%, ενώ τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα για τον Ιανουάριο δείχνουν ότι προστέθηκαν 517.000 θέσεις εργασίας. Και οι δύο αριθμοί διέψευσαν τις προσδοκίες.

«Πιστεύω ότι θα είναι ακόμα πολύ δύσκολο να φτάσουμε στο 2%,» δήλωσε πρόσφατα ο Έντουαρντ Μόγια, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA, στο CoinDesk TV. «Η Fed αναγνώρισε, για πρώτη φορά σε αυτόν τον κύκλο, είπε ότι η διαδικασία αποπληθωρισμού έχει ξεκινήσει», συμπλήρωσε.

Επεσήμανε ότι η ισχυρή αγορά εργασίας στις ΗΠΑ και παγκοσμίως αποτελεί εμπόδιο για τη μείωση του πληθωρισμού, με τους αυξημένους μισθούς να υποστηρίζονται από μια θεμελιωδώς ισχυρή αγορά.

«Αν δούμε περαιτέρω ενδείξεις ότι κάποιος πληθωρισμός στο εξωτερικό επιμένει περισσότερο από ό,τι πιστεύαμε, τότε υπάρχει ο κίνδυνος για ένα σημαντικό sell off στη Wall Street που θα μπορούσε να παρασύρει το Bitcoin προς τα κάτω», είπε.

Το Bitcoin διαπραγματεύεται οριακά πάνω από τα 23.000 δολάρια και η κεφαλαιοποίησή του είναι λίγο πάνω από τα 440 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η κυριαρχία του έναντι των altcoins ανέρχεται στο 41,4%.

Η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων είναι σχετικά σταθερή σε ημερήσια βάση, στο 1,065 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το Bitcoin ενισχύεται 0,50% στα 23.014,34 δολάρια, ενώ το Ethereum ανεβαίνει 0,56% στα 1.643,42 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ανεβαίνει 0,12% στα 23,36 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει πτώση 0,53% στο 0,38982600 δολάριο.

Το Polkadot ανεβαίνει 0,17% στα 6,73 δολάρια, το Dogecoin υποχωρεί 0,65% στο 0,09148892 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει απώλειες 2,60% στο 0,00001415 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

κρυπτονομίσματαBitcoinethereumκρυπτονόμισμα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα