Σε τεχνικό πρόβλημα αποδίδει η Meta τη χθεσινή «πτώση» Facebook-Instagram

14:08 6/3/2024 - Πηγή: Reporter

Προβλήματα αντιμετώπισαν χθες (6/3) οι χρήστες του Facebook και του Instagram σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς η λειτουργία τους διακόπηκε για περισσότερες από δύο ώρες, επηρεάζοντας έτσι πολλούς ιδιώτες χρήστες, αλλά και επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τις εν λόγω πλατφόρμες για διαφημιστικούς σκοπούς.

Στην Ελλάδα,

οι διακοπές ξεκίνησαν λίγο μετά τις πέντε το απόγεμα, με πολλούς χρήστες να δηλώνουν στην «αντίπαλη» πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι είχαν αποσυνδεθεί από το Facebook και το Instagram, χωρίς τη θέλησή τους και δεν μπορούσαν να συνδεθούν.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Λευκού Οίκου παρακολούθησε το περιστατικό και, σύμφωνα με εκπρόσωπό του, δεν παρατηρήθηκε κάποια κακόβουλη δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο.

Στο αποκορύφωμα της διακοπής, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 550.000 αναφορές διακοπών για το Facebook και περίπου 92.000 για το Instagram, σ τον ιστότοπο παρακολούθησης διακοπών Downdetector.com.

«Νωρίτερα σήμερα, ένα τεχνικό πρόβλημα προκάλεσε στους ανθρώπους δυσκολία πρόσβασης σε ορισμένες από τις υπηρεσίες μας. Επιλύσαμε το ζήτημα ... για όλους όσους επηρεάστηκαν», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της Meta, Άντι Στόουν, με ανάρτησή του στο X. Ωστόσο, δε διευκρίνισε ποιο ακριβώς ήταν το ζήτημα που προέκυψε.

Η εταιρεία έχει περίπου 3,19 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες στην οικογένεια των εφαρμογών της, η οποία περιλαμβάνει επίσης το WhatsApp και το Threads. Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλήματα προέκυψαν και στο WhatsApp Business και το Threads, όμως η διακοπή της λειτουργίας τους διήρκησε πολύ λιγότερο.

Αρκετοί εργαζόμενοι της Meta δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν να συνδεθούν στα εσωτερικά συστήματα εργασίας τους, γεγονός που τους άφησε να αναρωτιούνται αν απολύθηκαν, σύμφωνα με το Reuters.

Η διακοπή λειτουργίας του Facebook και του Instagram αποτέλεσε ένα από τα κορυφαία trending θέματα στο X, με τον ιδιοκτήτη της πλατφόρμας, Ίλον Μασκ, να σχολιάζει ειρωνικά το ζήτημα, γράφοντας: «Αν διαβάζετε αυτή την ανάρτηση, είναι επειδή οι διακομιστές (servers) μας λειτουργούν».

Το X έχει αντιμετωπίσει αρκετές «διαταραχές» μετά την αγορά από τον Μασκ, τον Οκτώβριο του 2022, με μια διακοπή τον Δεκέμβριο να προκαλεί προβλήματα σε περισσότερους από 77.000 χρήστες σε πολλές διαφορετικές χώρες.

#Meta #FACEBOOK #Instagram #τεχνικά_προβλήματα #ΙΛΟΝ_ΜΑΣΚ
Keywords
Τυχαία Θέματα