Σε υψηλό διετίας η κυριαρχία του Bitcoin, αλλά…απώλειες στην αγορά

Στα «κόκκινα» διαπραγματεύονται τα περισσότερα από τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα τη Δευτέρα (19/6), με τις διακυμάνσεις, πάντως, να είναι ήπιες.

Η εβδομάδα συναλλαγών που προηγήθηκε ήταν αρκετά σταθερή για τα δύο μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα, καθώς τις τελευταίες επτά ημέρες, το Βitcoin σημείωσε άνοδο 1,6% ενώ το Ethereum υποχώρησε 1,7%.

Ο δείκτης αγοράς CoinDesk, πάντως, ένα μέτρο της απόδοσης των αγορών κρυπτογράφησης, είναι ελαφρώς στο «κόκκινο».

«Με τη Fed να έχει αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, το περιβάλλον

φαίνεται να υποστηρίζει τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης ώστε να αρχίσουν ξανά να ανεβαίνουν», δήλωσε ο Τζο ΝτιΠασκουάλε, Διευθύνων Σύμβουλος του διαχειριστή κεφαλαίων κρυπτογράφησης BitBull Capital, στο CoinDesk. «Ωστόσο, η Fed έσπευσε να προσθέσει ότι οι μειώσεις των επιτοκίων δεν ήταν στον ορίζοντα βραχυπρόθεσμα, γεγονός που είδε την αγορά να αμφιταλαντεύεται», συμπλήρωσε.

Το Bitcoin και οι μεγάλες εταιρείες έχουν ανταποκριθεί σχετικά καλά, είπε επίσης ο ΝτιΠασκουάλε, υποστηρίζοντας ότι αυτή είναι μια ευνοϊκή ευκαιρία συσσώρευσης για μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα.

«Προς το παρόν, ωστόσο, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο Bitcoin, ειδικά καθώς η κυριαρχία του βρίσκεται σε άνοδο λόγω της πίεσης πώλησης σε altcoins», είπε. «Εφόσον ο ηγέτης της αγοράς κρυπτονομισμάτων διατηρεί το εύρος μεταξύ 20.000 – 22.000 δολάρια, οι “ταύροι” δεν πρέπει να ανησυχούν υπερβολικά».

Το Bitcoin διαπραγματεύεται περίπου στα 26.500 δολάρια εδώ και λίγες μέρες. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του είναι λίγο πάνω από 510 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά η κυριαρχία του έναντι των altcoins βρίσκεται στο 48,1% στο CMC, το οποίο είναι το υψηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από δύο χρόνια.

Συνολικά, ωστόσο, η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτογράφησης παραμένει σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με χθες, κάτω από το 1,070 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, το Bitcoin υποχωρεί 0,26% στα 26.423,80 δολάρια, ενώ το Ethereum χάνει 0,49% στα 1.724,78 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana πέφτει 0,98% στα 15,55 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει απώλειες 2,01% στο 0,26061000 δολάριο.

Το Polkadot χάνει 1,75% στα 4,52 δολάρια, το Dogecoin χάνει 0,43% στο 0,06188525 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει απώλειες 1,17% στο 0,00000714 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Bitcoinκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματαethereum
Keywords
Αναζητήσεις
se-ypsilo-dietias-i-kyriarchia-tou-bitcoin-allaapoleies-stin-agora.htm
Τυχαία Θέματα