Σεισμός Τουρκία-Συρία: Μεγαλώνει η τραγωδία- Ξεπέρασαν τους 11.200 οι νεκροί

13:51 8/2/2023 - Πηγή: Reporter

Μεγαλώνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε τη Δευτέρα την Τουρκία και τη Συρία, ξεπερνώντας πλέον του 11.200 νεκρούς, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία.

Ειδικότερα, ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία έφθασε τους 8.574, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που μετέβη στο Καχραμανμαράς, επίκεντρο του σεισμού, ενώ στη Συρία έχουν ανασυρθεί 2.662 νεκροί από τα χαλάσματα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Associated Press

η AFAD είχε λάβει 11.342 αναφορές για κατάρρευση κτηρίων, αλλά μόνο 5.775 από αυτές τις αναφορές έχουν επιβεβαιωθεί.

Περίπου 55 ελικόπτερα είχαν πραγματοποιήσει 154 εξόδους για τη μεταφορά βοήθειας έκτακτης ανάγκης και περίπου 85 φορτηγά μοίραζαν τρόφιμα.

Ο Τούρκος πρόεδρος επισκεπτόμενος το επίκεντρο του σεισμού, παραδέχτηκε ότι υπήρξαν κάποια ζητήματα με τις αντιδράσεις έκτακτης ανάγκης τις πρώτες ώρες μετά τον σεισμό, αλλά είπε ότι τώρα είναι η ώρα της ενότητας.

Σε άλλο σημείο, ανακοίνωσε ότι εντός ενός έτους θα κατασκευαστούν νέες κατοικίες σε 10 επαρχίες που επλήγησαν από τους σεισμούς. Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε επίσης πως οι οικογένειες που επλήγησαν από τον σεισμό θα λάβουν 10.000 λίρες (495 ευρώ) από την κυβέρνηση.

ΝΕΚΡΟΙΣΥΡΙΑΤΟΥΡΚΙΑσεισμός
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα