Σεισμός Τουρκία-Συρία: Πάνω από 23.000 νεκροί- Οργή για τα κτίρια

Δεν έχει τέλος η τραγωδία σε Τουρκία και Συρία μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου, καθώς, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί ξεπερνούν τους 23.800.

Τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης συνεχίζουν να επιχειρούν στα συντρίμμια και πέντε ημέρες μετά τον σεισμό βγάζουν επιζώντες, αλλά, όσο περνούν οι μέρες οι ελπίδες να βρεθούν περισσότεροι ζωντανοί λιγοστεύουν.

Μάλιστα, οι προβλέψεις είναι εφιαλτικές, καθώς κάνουν λόγο για πάνω από 50.000 νεκρούς, καθώς υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες αγνοούμενοι.

Το πολικό ψύχος, επίσης, ψαλιδίζει τις ελπίδες για περισσότερους επιζώντες.

Οργή για τα «χάρτινα» κτίρια και βέλη στον Ερντογάν

Την ίδια ώρα, ξεχειλίζει η οργή για τα ισοπεδωμένα κτίρια, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις πρόκειται για νεόδμητες πολυκατοικίες.

Ρεπορτάζ του BBC «κατακεραυνώνει» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του χορήγησε κατά διαστήματα «κατασκευαστικές αμνηστίες» -η τελευταία το 2018- εξαιρώντας στην πράξη από την καταβολή προστίμου κτίρια που ανεγέρθηκαν χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά ασφαλείας. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι το 2018 περισσότερα από τα μισά από κτίρια της Τουρκίας είχαν κτιστεί κατά παράβαση των οικοδομικών κανονισμών.

ΤΟΥΡΚΙΑΣΥΡΙΑκτίρια ΕρντογάνσεισμόςΝΕΚΡΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα