Σκέρτσος για Τέμπη: Η κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της

15:37 6/3/2023 - Πηγή: Reporter

«Μια μεγάλη συγγνώμη από την ελληνική κοινωνία, τις οικογένειες πρωτίστως, τους τραυματίες αυτού του τραγικού δυστυχήματος», ζήτησε σε σχετική συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, αναφερόμενος στην τραγωδία στα Τέμπη.

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικώς με την επιστολή που απέστειλε νωρίτερα ο πρωθυπουργός προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Σκέρτσος σημείωσε πως «η ελληνική κοινωνία ζητάει δύο πράγματα: Το πρώτο είναι η κάθαρση. Απαιτεί δικαιοσύνη η ελληνική κοινωνία. Δεν μπορεί να κάθεται ήσυχος στην καρέκλα

του κανείς που μπορεί να έχει το παραμικρό μερίδιο ευθύνης σε αυτή τη διαχρονική αλληλουχία λαθών που έχουν γίνει. Συνεπώς, ο πρωθυπουργός πράττει το αυτονόητο.

Ζητάει ο ίδιος συγγνώμη για το μέρος της ευθύνης που αναλογεί στην κυβέρνηση, στο Υπουργείο, στον ίδιο. Και, από εκεί και πέρα, ζητάει από τη δικαιοσύνη να επιληφθεί με τη μέγιστη δυνατή υπευθυνότητα και κατεπείγουσες διαδικασίες ώστε να χυθεί άπλετο φως στην ιστορία. Δεν κάνει καμία παρέμβαση, ζητάει και εκφράζει, νομίζω, το κοινό αίσθημα».

«Οι ευθύνες είναι συστημικές»

Σε επόμενο σημείο της συνέντευξης συμπέρανε πως «οι ευθύνες είναι συστημικές, αφορούν δηλαδή στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι διαχρονικά.

Όλοι γνωρίζουμε ότι πριν την κρίση χρέους ακόμη, οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι είχαν πολύ σοβαρά προβλήματα, τα οποία εντάθηκαν ακόμη περισσότερο με την αποεπένδυση κατά τη διάρκεια των μνημονίων.

Προσπαθήσαμε τα τελευταία 3,5 χρόνια να κάνουμε μια ανάταξη. Ο μεγάλος πόνος και το μεγάλο πένθος είναι εύλογο αυτή τη στιγμή να οδηγούν σε μια ισοπεδωτική κριτική, "τίποτε δεν γίνεται, τίποτε δεν αλλάζει.

Για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων

Σε σχέση με την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, έκανε γνωστό ότι ο έτερος υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης έχει αναλάβει «να φέρει πρόταση στον πρωθυπουργό σε σχέση με την εγγύηση της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών. Πώς θα υπάρξει ανάταξη της εμπιστοσύνης τόσο στη λειτουργία των οργανισμών και φορέων που επιτελούν το σιδηροδρομικό έργο, αλλά και μεταξύ των επιβατών.

Αυτό θα γίνει τόσο με παρεμβάσεις στη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού όσο και στα εσωτερικά συστήματα ελέγχου και ασφαλείας». Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες, τόνισε.

ΣκέρτσοςΤέμπητραγωδίαΝΕΚΡΟΙ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα