Σκοτώθηκε ο 24χρονος ρέκορντμαν του Μαραθωνίου Κέλβιν Κίπτουμ

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Κέλβιν Κίπτουμ. Ο 24χρονος δρομέας σκοτώθηκε μαζί με τον προπονητή του Ζερβέ Χακιζιμάνα σε τροχαίο δυστύχημα στην Κένυα.

Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Κυριακής (11 Φεβρουαρίου) στον δρόμο Eldoret-Kaptagat στην Κένυα, σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας της κομητείας Elgeyo Marakwet Peter Mulinge.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Κένυας, Ababu Namwamba, δήλωσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην Twitter:

«Εξαιρετικά ανατριχιαστικό!! Η Κένυα έχει χάσει ένα ιδιαίτερο διαμάντι».

Ο Κενυάτης κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ του μαραθωνίου ανδρών από τις 8 Οκτωβρίου 2023, όταν τερμάτισε στο Σικάγο, σε χρόνο δύο ώρες και 35 δευτερόλεπτα.

{https://twitter.com/ChiMarathon/status/1711031889367073190}

Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο βγήκε από τον δρόμο, έπεσε σε ένα χαντάκι και χτύπησε σε ένα μεγάλο δέντρο.

Η ανακοίνωση της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου:

«Η World Athletics με βαθιά θλίψη ακούει ότι ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον Μαραθώνιο Κέλβιν Κίπτουμ πέθανε σε τροχαίο ατύχημα την Κυριακή (11/2) σε ηλικία 24 ετών.

Ο προπονητής του Κίπτουμ, Ζερβέ Χακιζιμάνα, ο οποίος βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τον Κενυάτη δρομέα απόστασης, πέθανε επίσης στο δυστύχημα κατά μήκος της οδού Eldoret-Kaptagat.

Εκ μέρους όλων των World Athletics, στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες, τους φίλους, τους συμπαίκτες τους και το έθνος της Κένυας».

#ΚΕΛΒΙΝ_ΚΙΠΤΟΥΜ #τροχαίο #δυστύχημα #νεκρός #μαραθώνιος
Keywords
Αναζητήσεις
skotothike-o-24chronos-rekorntman-tou-marathoniou-kelvin-kiptoum.htm
Τυχαία Θέματα