Σκρέκας: Τι απαντά για τις εισπρακτικές που κατάσχουν αποζημιώσεις πλημμυροπαθών

Για το ζήτημα που έχει προκύψει με τις εισπρακτικές εταιρείες που κατάσχουν χρήματα που έχουν δοθεί ως αποζημίωση για τις καταστροφές απάντηση μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, το θέμα πρέπει να εξεταστεί από το αρμόδιο υπουργείο, καθώς τα χρήματα που έχουν δοθεί είναι για να στηρίξουν τους πλημμυροπαθείς.

Μιλώντας για τις αυξήσεις στην τιμή του ελαιόλαδου, είπε ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Όπως εξήγησε, «αν ορίζαμε την τιμή του λαδιού στον ελαιοπαραγωγό π.χ στα 4 ευρώ τότε θα ερχόταν οι Ισπανοί και θα αγόραζαν μαζικά

με αποτέλεσμα να σημειωνόταν έλλειψη στην αγορά».

Επεσήμανε ότι έχουν σταλεί επιστολές σε όλες τις μεγάλες εταιρείες τυποποίησης ελαιολάδου και ελέγχεται το μικτό περιθώριο κέρδους. «Αν διαπιστώσουμε ότι αυτές οι μεγάλες εταιρείες βγάζουν περισσότερο κέρδος το 2023 από το 2021 θα επιβληθούν πολύ αυστηρά πρόστιμα», τόνισε.

Επίσης επανέλαβε τη χρησιμότητα του ekatanalotis.gr μέσω του οποίου οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται για τις τιμές των προϊόντων.

Αναφορικά με τα καύσιμα είπε ότι και εκεί γίνονται έλεγχοι για τις αυξήσεις ενώ τα επιδόματα επικεντρώνονται σε αυτούς που έχουν ανάγκη και στις περιοχές που έχει περισσότερο κρύο.

Σκρέκαςυπουργείο ανάπτυξηςΠλημμυροπαθείςεισπρακτικές εταιρείεςαποζημιώσεις
Keywords
Αναζητήσεις
skrekas-ti-apanta-gia-tis-eispraktikes-pou-kataschoun-apozimioseis-plimmyropathon.htm
Τυχαία Θέματα