Σκυλακάκης: Δεν έχουμε καμία πρόθεση ιδιωτικοποίησης του νερού

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να κάνουμε ιδιωτικοποίηση του νερού» επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης, κατά τη συζήτηση του κρατικού Προϋπολογισμού 2024 στη Βουλή.

Για την επένδυση του υπουργείου που αφορά τη μεταρρύθμιση των φορέων παροχής πόσιμου νερού, εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης, λόγω συσσώρευσης υποχρεώσεων, ο κ.

Σκυλακάκης είπε ότι «επιδιώκουμε να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητά τους, ώστε να έχουμε φθηνό και καθαρό νερό, να μην κλείνουμε το μάτι στους κακοπληρωτές και να έχουμε μείωση βλαβών. Το πώς θα γίνει αυτό, θα το συζητήσουμε με την τοπική αυτοδιοίκηση εξαντλητικά».

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σ. Φάμελλος, είπε ότι «η κυβέρνηση, αφού χρεοκόπησε τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης [...] προχωρά στην εισαγωγή των ΣΔΙΤ στη διαχείριση της ύδρευσης και αποχέτευσης. «Θα μας βρείτε απέναντι» στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του νερού, τα οποία είναι σε βάρος των αναγκών των πολιτών, σε αντίθεση ακόμα και στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, και υπέρ της τακτοποίησης των κολλητών σας», είπε ο κ. Φάμελλος.

Για προαναγγελία ιδιωτικοποίησης του νερού «από την πίσω πόρτα» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μ. Κατρίνης, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος μίλησε για «αρπακτικά» που ήδη συμμετέχουν στη διαχείριση των υδατικών πόρων.

Απαντώντας, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι τα περί ιδιωτικοποίησης του νερού ήταν ένα παραμύθι. «Δεν υπάρχει αντικείμενο όταν μιλάτε για ιδιωτικοποίηση του νερού, διότι δεν έχουμε πρόθεση να κάνουμε ιδιωτικοποίηση του νερού. Προς τι αυτή η πιπίλα με το παραμύθι αυτό, εφόσον δεν έχουμε πρόθεση; Για να κινητοποιούμε ανθρώπους και να τους βλάψουμε στο τέλος;».«Αυτό που ζητάμε να κάνουμε είναι να υπάρξει καλύτερη ποιότητα παροχής υπηρεσιών νερού και είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε τους φορείς παροχής νερού και να κουβεντιάσουμε μαζί τους για το πώς θα το πετύχουμε», σημείωσε κ. Σκυλακάκης.

#Σκυλακάκης #υπουργός_Περιβάλλοντος_και_Ενέργειας #ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ_2024 #ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ_ΝΕΡΟΥ
Keywords
Αναζητήσεις
skylakakis-den-echoume-kamia-prothesi-idiotikopoiisis-tou-nerou.htm
Τυχαία Θέματα
Σκυλακάκης,skylakakis