Στα σκαριά νέες επενδύσεις στο επιχειρηματικό πάρκο Γυαλού Σπάτων

Η περιοχή Γυαλού του Δήμου Σπάτων έχει αναδειχθεί σε πρότυπο επιχειρηματικής ανάπτυξης και προσέλκυσης επενδύσεων, ενώ τις τελευταίες ημέρες είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων με αφορμή την Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων του επιχειρηματικού πάρκου τις επιπλέον Κυριακές.

Μάλιστα, την Πέμπτη ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στο ζήτημα επεσήμανε ότι πρόκειται για «μια ad hoc

απόφαση για την περιοχή του Επιχειρηματικού Πάρκου Γιαλού – Άγιος Δημήτριος – Πύργος στο Δήμο Σπάτων του Ν. Αττικής κατόπιν εξέτασης ενός ενδελεχούς αιτήματος για το αν υπήρχαν οι συνθήκες που με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο θα επέτρεπαν το άνοιγμα των καταστημάτων κατά την τουριστική περίοδο. Κρίναμε ότι εκεί, ναι, πληρούνται οι προϋποθέσεις του ήδη υφισταμένου Νόμου».

Τι περιλαμβάνουν οι νέες επενδύσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει ήδη η υλοποίηση ενός μεγάλου πλάνου επενδύσεων από τις μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, δημιουργώντας νέες προοπτικές για τα Σπάτα και ένα σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παράλληλα, εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Οι επενδύσεις που ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο η Αττικό Θεματικό Πάρκο Α.Ε. (διαχειρίστρια εταιρεία του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου) θα φτάσουν τα 13,5 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα διετίας. Η νέα επένδυση περιλαμβάνει τη δημιουργία waterpark, ξενοδοχειακής μονάδας και ενυδρείου, και η ολοκλήρωσή της θα δημιουργήσει ένα νέο θεματικό πόλο που θα απευθύνεται σε οικογένειες εντός και εκτός Ελλάδος και θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση του οικογενειακού τουρισμού σε συνδυασμό με τα εμπορικά κέντρα που λειτουργούν στην περιοχή.

Στα άμεσα επενδυτικά σχέδια για την ευρύτερη περιοχή εντάσσεται και η επέκταση του εκπτωτικού χωριού με δυνατότητα προσέλκυσης δεκάδων επιχειρήσεων και δημιουργία πολλαπλάσιων θέσεων εργασίας, τόσο κατά το στάδιο της κατασκευής όσο και κατά τη λειτουργία της νέας φάσης του εμπορικού. Υπολογίζεται ότι κατά το στάδιο της κατασκευής των νέων επεκτάσεων που θα γίνουν στην περιοχή θα απασχοληθούν τουλάχιστον 2.000 άτομα, ενώ περισσότερα από 1.000 άτομα θα απασχοληθούν μετά το άνοιγμα των καταστημάτων σε μόνιμη βάση.

σπάταΚυριακέςπροσέλκυση επενδύσεωνυπουργική απόφασηΧωριό
Keywords
Τυχαία Θέματα