Στην Αθήνα ο Μάικ Πομπέο στο American Mediterranean Investment Forum

Τη συμμετοχή του ως φιλοξενούμενος του Joseph Sassoon Group στο πρώτο American Mediterranean Investment Forum δήλωσε ο 70ος Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α., Michael R. Pompeo.

Στο Forum που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», ο κ. Πομπέο εκ των Αρχιτεκτόνων των “Abraham Accords”, θα αναδείξει την αξία των συμφωνιών, καθώς

και το πώς μέσα από εμπορικές, επιστημονικές συνεργασίες, αλλά και διασυνοριακές συνεργασίες, αυτή η συμφωνία αποδίδει καρπούς για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Ο τέως επικεφαλής του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ θα προσφέρει επίσης ένα θετικό όραμα για το μέλλον και θα εξηγήσει τι μπορεί να μάθει η Ελλάδα από αυτή τη συμφωνία για τη δική της οικονομική ασφάλεια και σταθερότητα.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση:

Οι καθαρές εισροές των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων στην Ελλάδα το 2022, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, ξεπέρασαν τα €7.2 δισ. (€7,221 εκ.), έναντι €5.3 δισ. (€5,350 εκ.) το 2021.Η αύξηση αντιπροσωπεύει άλμα 35% από έτος σε έτος, αύξηση 61% σε σύγκριση με το 2019, προ COVID-19 και είναι η υψηλότερη καθαρή εισροή Άμεσης Ξένης Επένδυσης (FDI) από το 2002.Η ραγδαία αύξηση των FDI αντανακλά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια για την εδραίωση ενός περιβάλλοντος φιλικού προς τις επιχειρήσεις και την συντονισμένη στρατηγική για βιώσιμη ανάπτυξη. Το αποτέλεσμα είναι εμφανές στη συνολική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και στην εμπιστοσύνη που δείχνουν οι ξένοι επενδυτές στη μελλοντική ανάπτυξη της Ελλάδας.Το Forum που διοργανώνει ο Όμιλος Joseph Sassoon θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να εντοπίσουν, αλλά και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις ενώπιον των οποίων βρίσκονται οι ξένοι επενδυτές στην περιοχή. Αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας αλλά και από ολόκληρο τον επιχειρηματικό κλάδο των ΗΠΑ, θα μοιραστούν δεξιότητες, εμπειρίες και υπηρεσίες που θα ωφελήσουν τις αγορές της ευρύτερης περιοχής.MIKE POMPEO
Keywords
Αναζητήσεις
stin-athina-o-maik-pobeo-sto-american-mediterranean-investment-forum.htm
Τυχαία Θέματα