Στην Κίνα ο Μπιλ Γκέιτς- Θα δει τον Σι Τζινπίνγκ

Στο κλαμπ των πολύ λίγων επιχειρηματιών της Δύσης που έχουν συναντήσει τον Πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, μπαίνει ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Ο Γκέιτς πρόκειται να συναντήσει τον Κινέζο πρόεδρο την Παρασκευή.

Γίνεται ο τρίτος των "μεγάλων" της Αμερικής που θα έχει αυτή την ευκαιρία, καθώς έχουν προηγηθεί ο επικεφαλής της Apple, Τιμ Κουκ, και το αφεντικό της Amazon,

Τζεφ Μπέζος.

Το «ραντεβού» έρχεται μία ημέρα μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο του Πεκίνου που πραγματοποιήθηκε με επίκεντρο τη συνεργασία στα πεδία της υγείας και της οικονομικής ανάπτυξης.

Το ίδρυμα Bill & Melinda Gates ανακοίνωσε την Πέμπτη μια δωρεά 50 εκατ, δολαρίων τα επόμενα πέντε χρόνια στο Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ανακάλυψης Φαρμάκων για την Παγκόσμια Υγεία (GHDDI) που ιδρύθηκε από το ίδρυμά του. Ακόμη, ανανέωσε τη συνεργασία του με το Ινστιτούτο Ανακάλυψης Φαρμάκων για την Παγκόσμια Υγεία με τις αρχές του δήμου του Πεκίνου και αξιωματούχους του περίβλεπτου πανεπιστημίου Τσινγκούα.

Το GHDDI εστιάζει κυρίως στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων για μολυσματικές ασθένειες όπως η φυματίωση και η ελονοσία, που επηρεάζουν σημαντικά τους φτωχότερους πληθυσμούς στον κόσμο.

Μιλώντας στο GHDDI, ο Γκέιτς είπε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστεί η αναζωπύρωση των μολυσματικών ασθενειών, η επιδείνωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και η επισιτιστική κρίση.

«Η Κίνα έχει σημειώσει σημαντικά κέρδη μειώνοντας τη φτώχεια και βελτιώνοντας τα αποτελέσματα της υγείας στην Κίνα. Η Κίνα μπορεί να διαδραματίσει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στην αντιμετώπιση των τρεχουσών προκλήσεων, ιδιαίτερα εκείνων που αντιμετωπίζουν οι αφρικανικές χώρες», είπε ο Γκέιτς.

Σι ΤζινπίνγκΜπιλ ΓκέιτςΚίνα
Keywords
Τυχαία Θέματα