Στην τρίτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων η ΕΤΕ, πίσω από την Jumbo Εurobank, Πειραιώς

Κούρεμα με την ψιλή των τραπεζών στο Χ.Α.

Τα πάνω κάτω στις κεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών έχουν προκαλέσει μία στρεβλή εικόνα της χρηματιστηριακής αγοράς. Μέτα τις 15.00 οι απώλειες περιορίστηκαν σε 0,5%, εκεί που οι απώλειες έφταναν στο 4% για τον γενικό δείκτη.
Προσεκτικότερη ματιά στις κεφαλαιοποιήσεις οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η βαρύτητα του τραπεζικού κλάδου στη διαμόρφωση των τιμών έχει ελαττωθεί σημαντικά. Χαρακτηριστικά,

η κεφαλαιοποίηση της Εθνικής διαμορφώνεται σε 1,8 δισ. ευρώ και βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση πίσω από την Coca Cola και τον ΟΠΑΠ. Η Eurobank και η Πειραιώς με κεφαλαιοποίηση ούτε καν 400 εκατ. ευρώ, βρίσκονται πίσω από την Jumbo και από τα Folli Follie, ενώ η μετοχή της Alpha Bank βρίσκεται κάτω από την Motor Oil, τον Τιτάνα και την Βιοχάλκο.
Με την αγορά να υποχωρεί περίπου κατά μία ποσοστιαία μονάδα, στις 736 μονάδες, οι απώλειες του Τ.Τ. ξεπερνούν το 17%, στα 0,51 ευρώ, της Πειραιώς το 15,7%, στα 0,32 ευρώ, της Eurobank 12,2%, στα 0,72 ευρώ, της Alpha 12%, στο 1,03 ευρώ και της Alpha10,5%, στο 1,95 ευρώ.
Αντιθέτως, οι διαρκείς αγορές μετοχών στην MIG από τον κ. Α. Βγενόπουλο δίνουν ώθηση 9,60% στη μετοχή, 4,45% ενισχύεται ο Τιτάνας και 4,12% ο ΟΠΑΠ, πάνω από 3% ανέρχονται τα κέρδη των ΕΛΠΕ, 2,5% της Coca Cola, ενώ σε θετικό πρόσημο πέρασε και ο Μυτιληναίος. Οι συναλλαγές διαμορφώνονται στα 37 εκατ. ευρώ.

Στ.Κ.Χαρίτος
[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα