Δείτε live τις δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν

Σε εξαιρετικά θερμό κλίμα πραγματοποιείται η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η θερμή χειραψία και τα χαμόγελα των δύο ηγετών δεν θυμίζουν σε τίποτα το πρόσφατο "ψυχρό" παρελθόν.

Ο κ. Ερντογάν έφτασε στη χώρα μας στις 10.30 και μία ώρα αργότερα βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου είχε μία σύντομη συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Τούρκος πρόεδρος στο διάλογο που είχε on camera με την πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε πως

«πιστεύω ότι η αυτή η συνόδος θα αποτελέσει την αρχή για μια νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας» είπε ο κ. Ερντογάν. «Οι υπουργοί των δύο χωρών θα κάνουν εποικοδομητικές συναντήσεις. Θα συζητήσουμε ποια βήματα μπορούμε να κάνουμε σε όλα τα ζητήματα. Οι προετοιμασίες έχουν γίνει από τους υπουργούς. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με πιο ευνοϊκό τρόπο. Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα για το μέλλον και των δύο μερών να μιλάμε βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο».

Λίγα λεπτά μετά τις 12.00 ο κ. Ερντογάν μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου τον υποδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περίπου στις 13:00 -βάσει του προγραμματισμού- θα πραγματοποιηθούν οι κοινές δηλώσεις των ηγετών Ελλάδας-Τουρκίας χωρίς ερωτήσεις. Μετά τις 13:30 προγραμματίζεται το γεύμα στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο θα αποτελέσει και την ολομέλεια του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, ενώ ως τις 17:00 ο κ. Ερντογάν προβλέπεται να έχει αναχωρήσει από την Αθήνα.

Στο γεύμα του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας εκτός των υπουργών θα συμμετάσχουν και στελέχη από τις δύο πλευρές που δεν έχουν υποχρεωτικά διμερή ραντεβού, όπως ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και ο διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας Φαχρεντίν Αλτούν.

Τα υπουργικά ραντεβού

Πέραν του ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη που βλέπει τον Χακάν Φιντάν, ο Νίκος Δένδιας μιλάει για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους με τον Γιασάρ Γκιουλέρ. Οι υφυπουργοί Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης και Πρέσβειρα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου συναντώνται αυτή την ώρα με τον Μπουράκ Άκτσαπαρ, ο Δημήτρης Καιρίδης, ο Γιάννης Οικονόμου και ο Χρήστος Στυλιανίδης με τον Αλί Γερλίκαγια, ο Κυριάκος Πιερρακάκης με τον Γιουσούφ Τεκίν, ο Κωστής Χατζηδάκης με τον Μεχμέτ Σιμσέκ, ενώ η Όλγα Κεφαλογιάννη και η Λίνα Μενδώνη συναντούν από κοινού τον Μεχμέτ Νούρι Ερσόι.

#Μητσοτακης #Ερντογάν #ΕΛΛΑΔΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα