Συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς: Πώς θα γίνει η ανταλλαγή των ομήρων

Η σχεδιαζόμενη κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς θα διαρκέσει το πολύ 10 ημέρες, αναφέρει η εφημερίδα Times of Israel, η οποία επικαλείται το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο.

Σε αυτές τις δέκα μέρες προβλέπεται να γίνει ανταλλαγή έως 300 Παλαιστινίων κρατουμένων στο Ισραήλ με έως 100 Ισραηλινούς ομήρους της Χαμάς, ενώ μετά το πέρας της διαδικασίας, οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας

αναμένεται να συνεχιστούν.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet, το Ισραήλ σκοπεύει να γνωστοποιήσει στη Χαμάς τα ονόματα των ομήρων, ενώ η συμφωνία προβλέπει, επίσης, οι μητέρες που έχουν συλληφθεί, ως όμηροι της Χαμας, μαζί με τα παιδιά τους, να παραμείνουν μαζί τους κατά τη διάρκεια της απελευθέρωσής τους.

Οι όμηροι πρέπει να είναι ισραηλινοί πολίτες ή κάτοικοι της χώρας, όμως δεν έχει αποκαλυφθεί ποιοι ακριβώς εμπίπτουν σ’ αυτή την κατηγορία, αναφέρει η εφημερίδα Times of Israel.

Στην πρώτη φάση, το Ισραήλ σχεδιάζει να απελευθερώσει 150 Παλαιστίνιους κρατούμενους, αφού απελευθερωθούν 50 όμηροι. Η απελευθέρωση θα γίνει σταδιακά, σε μια περίοδο τεσσάρων ημερών, κατά την οποία θα απελευθερώνονται κάθε μέρα τουλάχιστον 10 όμηροι.

Στη δεύτερη φάση, θα απελευθερωθούν από τις ισραηλινές φυλακές έως 150 Παλαιστίνιοι – εφόσον επιστρέψουν στο Ισραήλ έως 50 όμηροι ακόμα. Και πάλι, σε κάθε φάση θα πρέπει να απελευθερώνονται τουλάχιστον 10 όμηροι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας, θα τηρείται περαιτέρω 24ωρη κατάπαυση του πυρός για κάθε 10 ομήρους που απελευθερώνονται.

Πηγή: ertnews.gr

#συμφωνία_Ισραήλ_Χαμάς #ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ_ΟΜΗΡΩΝ #ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ_ΟΜΗΡΩΝ
Keywords
Αναζητήσεις
symfonia-israil-chamas-pos-tha-ginei-i-antallagi-ton-omiron.htm
Τυχαία Θέματα