Συνάντηση με Σαμαρά ενώπιον τον Παπούλια ζήτησε ο Παπανδρέου

Λίγο μετά τις 8 η συνάντηση. Ολοκληρώθηκε το κρίσιμο Υπουργικό Συμβούλιο. Τα σενάρια για την κυβέρνηση συνεργασίας. Για επικείμενη παραίτηση του πρωθυπουργού έκαναν λόγο ξένα ΜΜΕ.Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας απόψε, ζήτησε από τον Κάρολο Παπούλια ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου,
όπως ενημέρωσε τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε το απόγευμα της Κυριακής. Από την Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοινώθηκε ότι επίκειται το ραντεβού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση παραδίδει τη σκυτάλη σε μια άλλη ευρύτερης αποδοχής κυβέρνηση στην οποία ο ίδιος -όπως είπε- δεν επιθυμεί να είναι επικεφαλής και πρόσθεσε ότι καλό θα ήταν να βρεθεί λύση απόψε.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης του ιδίου και της κυβέρνησης πριν ξεκαθαρίσει η εικόνα για τη διάδοχη κατάσταση.

Συγκεκριμένα, από το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε: «Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στην αρχή της εισήγησής του, στην σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, είπε τα εξής:

»"Έχω επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και του έχω ζητήσει να καλέσει και εμένα και τον κ. Σαμαρά, απόψε, μόλις τελειώσουμε τη συνεδρίαση, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεννόησης σύντομα"».

Οι πληροφορίες από την πλευρά της ΝΔ αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Γ.Παπανδρέου για την κοινή συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Υπό αυτήν την έννοια -και με δεδομένο το προαπαιτούμενο της παραίτησης του πρωθυπουργού που θέτει ο Αντώνης Σαμαράς- εκτιμάται ότι ο Γ.Παπανδρέου πιθανώς να επιθυμεί να διαβεβαιώσει τον πρόεδρο της ΝΔ -ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας- για την ειλικρίνεια των προθέσεών του.

Σε αυτήν τη χρονική στιγμή, η ΝΔ επιμένει στην τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά, όπως διατυπώθηκε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κάρολο Παπούλια. Ο κ. Σαμαράς είχε δηλώσει: «Το ότι ο κ. Παπανδρέου δεν αποφασίζει τι θα κάνει εμποδίζει την οποιαδήποτε λύση. Και βέβαια όσο ο κ. Παπανδρέου δεν παραιτείται μπλοκάρει και τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα. Εγώ είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω. Εφόσον παραιτηθεί, όλα τα άλλα θα πάρουν το δρόμο τους».
Τα σενάρια για την κυβέρνηση συνεργασίας
Πλήθος σεναρίων κυκλοφορούν από το πρωί στους δημοσιογραφικούς κύκλους, με τα ονόματα των κ.κ. Μολυβιάτη και Δήμα να ακούγονται έντονα για τη θέση του πρωθυπουργού της μεταβατικής κυβέρνησης, ενώ τα ίδια σενάριο θέλουν τον κ.Παπαδήμο να τοποθετείται υπουργός Οικονομικών. Άλλα σενάρια θέλουν πρωθυπουργό τον κ.Παπαδήμο.

Στο μεταξύ, κύκλοι του πρωθυπουργικού γραφείου μεταδίδουν ότι το θέμα δεν είναι το πρόσωπο ως προς την παραίτηση Παπανδρέου, αλλά η συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων για τον επικεφαλής και τις προγραμματικές κατευθύ
Keywords
Τυχαία Θέματα