Συνεχίζει να αναζητά κατεύθυνση το Bitcoin- Διολισθαίνει προς τα $19.000

Το πρώτο δεκαήμερο του συνήθως θετικού για το Bitcoin Οκτωβρίου ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (10/10), με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα, όμως, να συνεχίζει να προσπαθεί να βρει τα πατήματά του και να διαπραγματεύεται κάτω από τα 19.500 δολάρια.

Το Bitcoin εκτοξεύτηκε για λίγο στις αρχές της περασμένης εβδομάδας εν μέσω ενθαρρυντικών στοιχείων που υποδηλώνουν ότι η οικονομία επιβραδύνθηκε και ο πληθωρισμός θα μπορούσε σύντομα να μειωθεί, μόνο για να πέσει αργότερα κάτω από τα 20.000 δολάρια, καθώς οι πιο φρέσκοι δείκτες απασχόλησης υποδεικνύουν διαφορετικά.

«Η αποτυχία του

Bitcoin να ξεπεράσει τα 20.500 δολάρια οδήγησε σε διόρθωση», δήλωσε ο Τζο ΝτιΠασκουάλε, Διευθύνων Σύμβουλος του διαχειριστή στοιχείων κρυπτογράφησης BitBull Capital, στο CoinDesk. «Τώρα οι αποφασισμένοι επενδυτές θα χρειαστεί να υπερασπιστούν τα 19.500 δολάρια για να κρατήσουν ζωντανές τις πιθανότητες ενός ράλι», συμπλήρωσε.

Σε ρηχά νερά κινείται και το Ethereum, ακολουθώντας αρκετά αντίστοιχη πορεία με το Bitcoin όσον αφορά τις καθημερινές διακυμάνσεις, μετά τη Συγχώνευση (Merge) του περασμένου μήνα, που έφερε το blockchain του στο πιο ενεργειακά αποδοτικό πρωτόκολλο του Proof-of-Stake. Τα οφέλη της Συγχώνευσης, επισημαίνουν οι ειδικοί, θα προκύψουν με την πάροδο του χρόνου, επομένως το Ethereum είναι πιθανό να συνεχίσει να ακολουθεί τις ευρύτερες τάσεις της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Οι επενδυτές περιμένουν αυτή την εβδομάδα τα νεότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, με τον ΔΤΚ να αναμένεται ευρέως να φτάσει στο 8,1%, ελαφρώς χαμηλότερο από το 8,3% του περασμένου μήνα, αλλά όχι αρκετά για να κάνει τη Fed να… αλλάξει ρότα.

Ακόμα, παραμένει ο αντίκτυπος της απόφασης του ΟΠΕΚ να μειώσει την προσφορά πετρελαίου, καθώς και οι συνέπειες του τυφώνα Ίαν.

Παράλληλα, η γεωπολιτική αβεβαιότητα μαστίζει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων όλων των κατηγοριών τους τελευταίους μήνες. Την Κυριακή, ο Έλι Ταν του CoinDesk ανέφερε ότι ο Ζίγια Σαντρ, Ιρανός υπέρμαχος του Bitcoin, συνελήφθη από τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας τον περασμένο μήνα. Η σύλληψη έγινε εν μέσω εκτεταμένων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων για την κρατική δολοφονία της 22χρονης Μάχσα Αμίνι, αν και δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα ο λόγος της σύλληψής του.

Ο ΝτιΠασκουάλε σημείωσε επιφυλακτικά ότι εάν «σπάσει η υποστήριξη», το Βitcoin θα μπορούσε να πέσει κάτω από τα 19.000 δολάρια. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «αναμένεται μεγαλύτερη αστάθεια αυτόν τον μήνα», ιδιαίτερα καθώς πλησιάζει η έκθεση του ΔΤΚ.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, το Bitcoin υποχωρεί 0,85% στα 19.339,09 δολάρια, ενώ το Ethereum χάνει 0,80% στα 1.314,92 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana καταγράφει πτώση 0,36% στα 32,75 δολάρια, ενώ το Cardano σημειώνει απώλειες 1,10% στο 0,417980 δολάριο.

Το Polkadot υποχωρεί 0,52% στα 6,36 δολάρια, το Dogecoin κινείται πτωτικά 1,62% στο 0,060974 δολάριο και το Shiba Inu χάνει 1,79% στο 0,000011 δολάριο.

Bitcoinethereumκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα