Συνεχίζεται το ανοδικό momentum στο Χ.Α-Οι τράπεζες «οδηγούν» τα κέρδη

Συνεχίζεται και σήμερα (12/9) το ανοδικό momentum στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το περασμένο Σάββατο.

Έτσι, λοιπόν, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,02% και διαπραγματεύεται στις 850,39 μονάδες. Παράλληλα, ο τζίρος διαμορφώνεται στα 12,35 εκατομμύρια ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE 25) σημειώνει σημαντική

άνοδο 1,13% στις 2.048,82 μονάδες, ο τραπεζικός δείκτης κερδίζει 1,87% στις 567,24 μονάδες και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid Cap) καταγράφει κέρδη 0,67% στις 1.349,89 μονάδες.

Στα επιχειρηματικά νέα της ημέρας, ανοδική πορεία συνέχισε να καταγράφει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 ο όμιλος ELTON, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που απορρέουν τόσο από τις επιπτώσεις της πανδημίας όσο και από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος σημείωσε αύξηση των ενοποιημένων πωλήσεων κατά 37,28%, αύξηση του ενοποιημένου μικτού αποτελέσματος επί των πωλήσεων στο 19,90% έναντι 17,65% της αντίστοιχης περιόδου το 2021, με τα ενοποιημένα EBITDA να αγγίζουν το 11,15% έναντι 8,05% αντίστοιχα.

Μεταξύ άλλων, αύριο, Τρίτη, η ΕΛΧΑ ανακοινώνει τα 6µηνιαία αποτελέσµατά της ενώ την Πέµπτη ακολουθεί η Aegean.

Την Παρασκευή, κλείνουν τα παράγωγα για το Σεπτέµβριο (triple witching), ενώ το ίδιο βράδυ Moody’s και DBRS ανακοινώνουν τις εκθέσεις τους για το ελληνικό αξιόχρεο.

Ο τραπεζικός κλάδος φαίνεται πως και σήμερα «οδηγεί» τα κέρδη, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να συγκεντρώνει η μετοχή της Alpha Bank, η οποία εκτοξεύεται 3%. Παράλληλα, σημαντικά αυξάνεται και η Τράπεζα Πειραιώς (+2,52%), ενώ η Eurobank βρίσκεται στο +1,61 %. Τέλος, η μετοχή της ΕΤΕ καταγράφει κέρδη 0,93%.

Όσον αφορά στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, ξεχωρίζει η μετοχή της Viohalco, η οποία ενισχύεται 2,88%.

Παράλληλα, στο +1% κινούνται οι ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Lamda Development και Jumbo.

Στον αντίποδα, απώλειες καταγράφουν οι Ελλάκτωρ, ΟΠΛ και ΕΛΠΕ.

Δείτε ΕΔΩ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση.

χρηματιστήριοκέρδηΤΡΑΠΕΖΕΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΆνοδοςμετοχές
Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνεχίζεται, Χ Α-Οι,synechizetai, ch a-oi