Συνεχίζουν να σφυροκοπούν τους Χούθι στην Υεμένη οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν περαιτέρω πλήγματα εναντίον στόχων των Χούθι στην Υεμένη, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, μια ημέρα μετά την έναρξη μιας συντονισμένης πολυεθνικής επίθεσης σε σχεδόν 30 τοποθεσίες των Χούθι.

Τα επιπλέον πλήγματα που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (12/1) ήταν πολύ μικρότερης εμβέλειας και είχαν στόχο μια εγκατάσταση ραντάρ που χρησιμοποιούν οι Χούθι, είπε ο αξιωματούχος.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ

ανέφερε σε δήλωση αργά την Παρασκευή ότι το USS Carney, ένα αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων, πραγματοποίησε επίθεση χρησιμοποιώντας πυραύλους χερσαίας επίθεσης Tomahawk εναντίον τοποθεσίας ραντάρ των Χούθι στην Υεμένη.

Οι Χούθι είχαν εκτοξεύσει τουλάχιστον έναν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο προς ένα εμπορικό σκάφος νωρίτερα την Παρασκευή, δήλωσε την Παρασκευή ο Διευθυντής του Κοινού Επιτελείου, Αντιστράτηγος Ντάγκλας Σιμς ΙΙ.

Την Πέμπτη, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έπληξαν 28 ξεχωριστές τοποθεσίες των Χούθι σε μια προσπάθεια να διαταράξουν την ικανότητά τους να πλήττουν διεθνείς ναυτιλιακές λωρίδες στην Ερυθρά Θάλασσα. Οι δύο χώρες υποστηρίχθηκαν επίσης από τον Καναδά, την Αυστραλία, το Μπαχρέιν και την Ολλανδία.

Το τελευταίο χτύπημα πραγματοποιήθηκε μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ο αξιωματούχος.

Οι ΗΠΑ είχαν απειλήσει με πρόσθετη στρατιωτική δράση εάν οι Χούθι συνέχιζαν να πραγματοποιούν επιθέσεις με drone και πυραύλους σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Θα φροντίσουμε να απαντήσουμε στους Χούθι εάν συνεχίσουν αυτή την εξωφρενική συμπεριφορά μαζί με τους συμμάχους μας», δήλωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την Παρασκευή ενώ βρισκόταν στην Πενσυλβάνια.

Αλλά μετά τα πλήγματα υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα ανταρτών εκτόξευσε άλλον έναν βαλλιστικό πύραυλο κατά του πλοίου προς ένα εμπορικό σκάφος στον Κόλπο του Άντεν, νότια της Υεμένης.

Τα νέα χτυπήματα έρχονται μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι προσπαθούσε να αποφύγει μια κλιμάκωση.

#Χούθι #Υεμένη #ΗΠΑ
Keywords
Αναζητήσεις
synechizoun-na-sfyrokopoun-tous-chouthi-stin-yemeni-oi-ipa.htm
Τυχαία Θέματα