Συνελήφθη ο Τραμπ- 37 κατηγορίες για κατοχή απόρρητων εγγράφων

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνελήφθη απόψε (13/6) και σύντομα θα δικαστεί με κατηγορίες, που σχετίζονται με κακή διαχείριση διαβαθμισμένων εγγράφων. Παράλληλα, συνελήφθη και ο βοηθός του Τραμπ, Γουόλτ Ναούτα.

Ο Τραμπ μετέβη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μαϊάμι της Φλόριντα, σε μία ιστορική και πρωτόγνωρη εμφάνιση

ως ο πρώτος πρώην πρόεδρος που αντιμετωπίζει ομοσπονδιακές κατηγορίες στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο 76χρονος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις εκλογές του 2024, θα παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστή, προκειμένου να του απαγγελθεί το κατηγορητήριο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει συνολικά 37 κατηγορίες για τα απόρρητα έγγραφα που κρατούσε στο σπίτι του, με μερικά εξ αυτών να αφορούν μυστικά για τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ.

{https://twitter.com/CBKNEWS121/status/1668684894640152589}

Ο ίδιος διώκεται για παραβίαση του νόμου για κατασκοπεία, ενώ κούτες με 13.000 έγγραφα είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών προς στοιχειοθέτηση των κατηγοριών.

Πριν τη σύλληψη, έγραψε στην ιστοσελίδα Truth Social ότι σήμερα είναι «μία από τις πιο θλιβερές ημέρες στην ιστορία της χώρας μας». «Είμαστε ένα έθνος σε παρακμή», έγραψε ο Τραμπ στην ανάρτησή του.

Οι κατηγορίες και οι ποινές φυλάκισης

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες μη εξουσιοδοτημένης διατήρησης πληροφοριών εθνικής άμυνας. Κάθε κατηγορία «φέρνει» μέγιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο βοηθός του αντιμετωπίζουν κατηγορίες και για συνωμοσία με σκοπό την παρακώλυση της Δικαιοσύνης, παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων ενόρκων και απόκρυψη στοιχείων σε ομοσπονδιακή έρευνα. Κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και 20 χρόνια.

Οι δύο αντιμετωπίζουν πρόσθετες κατηγορίες για ψευδή δήλωση. Αυτές επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης έως και 5 έτη.

Ντόναλντ ΤραμπΗΠΑΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑπυρηνικά όπλαΜαϊάμικατηγορίεςφυλάκιση
Keywords
Αναζητήσεις
synelifthi-o-trab--37-katigories-gia-katochi-aporriton-engrafon.htm
Τυχαία Θέματα