ΣΥΡΙΖΑ: Άρση ασυλίας για να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη ο Καραμανλής

«Το μπάζωμα της αλήθειας θα το διαλύσει η ίδια η κοινωνία που απαιτεί δικαιοσύνη και ευθύνες σε όλους» τόνισε ο Βασίλης Κόκκαλης σε δήλωσή του από το περιστύλιο της Βουλής, καθώς ολοκληρώνεται η Εξεταστική για τα Τέμπη.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Εξεταστική υπογράμμισε πως και «η ίδια η δικαιοσύνη έχει θεωρήσει το μπάζωμα παράνομη πράξη, από την άλλη η κυβέρνηση επιμένει για επιχειρησιακές ανάγκες.

Από τη μια εμείς ζητούμε τη διερεύνηση για όλα τα πολιτικά πρόσωπα - μεταξύ των οποίων και στελεχών μας - από τον φυσικό δικαστή, από την άλλη η κυβέρνηση εντοπίζει ευθύνες μόνο στον σταθμάρχη και σε άλλους τρεις».

Ερωτηθείς αν μπορεί ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη με απλή άρση ασυλίας, είπε:

«Βεβαίως διότι για τα αδικήματα παραλείψεως δεν απαιτείται ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Πρέπει το πολιτικό σύστημα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αφήσουν στην πράξη τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

Σχετικά με τη Θεσσαλία, ο Βασίλης Κόκκαλης επισήμανε ότι «η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας δεν γίνεται με πολυδιαφημισμένες συναντήσεις για masterplan. Ως αξιωματική αντιπολίτευση απαιτούμε και ζητούμε υπεύθυνη και θεσμική ενημέρωση για την κυβερνητική πρόταση».

#ΣΥΡΙΖΑ #Καραμανλής #Κόκκαλης
Keywords
Αναζητήσεις
syriza-arsi-asylias-gia-na-parapemfthei-sti-dikaiosyni-o-karamanlis.htm
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Άρση, Δικαιοσύνη, Καραμανλής,syriza, arsi, dikaiosyni, karamanlis