ΣΥΡΙΖΑ: Έμμεση παραδοχή ΥΠΕΣ για «παράνομη επεξεργασία» e-mail αποδήμων

«Εκτεθειμένη και υπόλογη εξακολουθεί να βρίσκεται η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, για την υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων και την παράνομη χρήση τους από την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μέσω της Νέας Δημοκρατίας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου, «σύμφωνα με ανακοίνωση δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί αποδήμους οι οποίοι έχουν καταφύγει στη δικαιοσύνη, το υπ. Εσωτερικών «δηλώνει έμμεσα, για πρώτη φορά σε επίσημο έγγραφο, ότι η επεξεργασία του συγκεκριμένου

προσωπικού δεδομένου (σ.σ.: e-mail εκλογέα) από τρίτους είναι πέραν του σκοπού που προβλέπει ο ΓΚΠΔ, αλλά και η εκλογική νομοθεσία, την οποία το ίδιο επικαλείται, και συνεπακόλουθα είναι παράνομη».

«Η σημερινή αποκάλυψη καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεχίζει να ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση για την υπεξαίρεση των προσωπικών δεδομένων και τη χρήση τους από τα κομματικά στελέχη. Αναμένουμε ακόμη να μάθουμε ποιοι άλλοι έγιναν αποδέκτες των προσωπικών στοιχείων των αποδήμων. Και ρωτάμε ξανά: Η κυρία Κεραμέως δε γνωρίζει τι γίνεται στο υπουργείο της; Οι δικές της ευθύνες θα διερευνηθούν;», καταλήγει η ανακοίνωση.

#ΣΥΡΙΖΑ #Ασημακοπούλου #ΔΙΑΡΡΟΗ_EMAIL_ΑΠΟΔΗΜΩΝ #ΥΠΕΣ #ευρωεκλογές
Keywords
Αναζητήσεις
syriza-emmesi-paradochi-ypes-gia-paranomi-epexergasia-e-mail-apodimon.htm
Τυχαία Θέματα