ΣΥΡΙΖΑ: Πληθαίνουν οι φωνές για μη διεξαγωγή β' γύρου

Έντονες είναι οι εσωτερικές διαμάχες στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και από την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στον α' γύρο των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από την δεύτερη Έφη Αχτσιόγλου.

Ειδικότερα, μετά και από την επίσημη στήριξη του Νίκου Παππά στον Κασσελάκη εν όψει του δεύτερου γύρου πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν τη μη διεξαγωγή αυτού, στο όνομα της μεγάλης «ψαλίδας» αλλά και της...ενότητας.

Ένας από αυτούς είναι και ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,

ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, που από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει τη στήριξή του προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ μάλιστα συμμετείχε και στο πολυσυζητημένο προεκλογικό σποτ του στη Μακρόνησο.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο Action 24, ο κ. Αποστολάκης ανέφερε πως «ενδεχομένως να μη χρειάζεται να πάμε στην επόμενη διαδικασία. Δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η αντιδικία και η τοξικότητα που μπορεί να προκύψει από μία τέτοια αντιπαράθεση.

Σε ερώτηση για το αν πρέπει να αποσυρθεί η Έφη Αχτσιόγλου μετά την ήττα στον πρώτο γύρο, απάντησε πως είναι κάτι που πρέπει να το σκεφτεί η ίδια.

Να σημειωθεί πάντως ότι ο ναύαρχος Αποστολάκης δεν είναι ο μοναδικός που εκφράζει την άποψη ότι δεν πρέπει να γίνει δεύτερος γύρος.

Πέρα από τα μηνύματα υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη στο facebook, που επικαλούμενοι το «άγραφο» δίκαιο και την ενότητα ζητούν να μη γίνει δεύτερος γύρος όπως προβλέπεται, ο βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Καραμέρος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real Fm, ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση ανάμεσα στην Έφη Αχτσιόγλου και τον Στέφανο Κασσελάκη, έτσι ώστε ο δεύτερος να είναι ο πρόεδρος του κόμματος και η πρώτη να γίνει επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

«Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. Δύο νέοι άνθρωποι, ο Στέφανος Κασσελάκης και η Έφη Αχτσιόγλου, επιβραβεύτηκαν από ένα πολύ μεγάλο εκλογικό σώμα δεδομένης της κατάστασης που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους μήνες.

Ζητώ να υπάρξει συνεννόηση προκειμένου να μην τραυματιστεί η ενότητα στις μέρες μέχρι τον δεύτερο γύρο», είπε.

«Αν υπάρχει δυνατότητα συνεννόησης και συμφωνία να μην υπάρξει δεύτερος γύρος, αλλιώς θα πάμε σε μια εβομαδα πολύ μεγάλης έντασης που εκτιμώ ότι θα τραυματίσει την ενότητα και θα δημιουργούσε φυγόκεντρες τάσεις», συμπλήρωσε.

Αντίστοιχες θέσεις εκφράζουν πολλά στελέχη και στο παρασκήνιο, χωρίς δημόσιες τοποθετήσεις, ενώ και στα social media, επώνυμοι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι υποψήφιοι βουλευτές θεωρούν ότι ο β' γύρος μπορεί να αποφευχθεί υπέρ της ενότητας του κόμματος.

Επιμένει σε debate η Αχτσιόγλου

Η ¨Εφη Αχτσιόγλου δέχεται σχετικές εισηγήσεις, αλλά προς ώρας δηλώνει αποφασισμένη να δώσει τη μάχη, εκτιμώντας πως πρέπει να ακουστούν οι θέσεις των υποψηφίων πριν ανοίξουν ξανά οι κάλπες. Θεωρεί πως υπερέχει σε αυτό το κομμάτι του Στέφανου Κασσελάκη και γι' αυτό ζητάει τη διεξαγωγή debate. Κάτι που πάντως αρνείται ο Κασσελάκης.

Δεν είναι υγιές κάποιοι να θεωρούν τη Μακρόνησο δική τους

Αναφορικά με το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη στη Μακρόνησο, ο κ. Αποστολάκης σχολίασε ότι «Δεν κατάλαβα ποια είναι η προσβολή και ποιοι οι ιδιοκτήτες της ιστορίας.

Το μήνυμα ήταν ότι ο σκοπός δεν είναι να τρωγόμαστε αλλά να είμαστε ενωμένοι.

Δεν κατάλαβα ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες της ιστορίας.

Δεν νομίζω ότι είναι υγιές να βγαίνουν κάποιοι από το πολιτικό σύστημα και να θεωρούν τη Μακρόνησο δική τους».

ΣΥΡΙΖΑΑποστολάκηςΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣΑχτσιόγλου
Keywords
Τυχαία Θέματα