Τα «κόκκινα χέρια» διέκοψαν την ακρόαση Μπλίνκεν- Όστιν στo Koγκρέσο

Με βαμμένα κόκκινα χέρια, διαδηλωτές εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους κατά τη διάρκεια της ακρόασης του Άντονι Μπλίνκεν και του Λόιντ Όστιν στο Κογκρέσο.

Δύο από τους κορυφαίους συνεργάτες του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ζήτησαν την Τρίτη (31/10) από τους Αμερικανικούς βουλευτές να εγκρίνουν πρόσθετη χρηματοδοτική βοήθεια δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Ισραήλ, σε μια κοινοβουλευτική ακρόαση που διακόπηκε επανειλημμένα από διαδηλωτές

που αποδοκίμασαν τους αξιωματούχους για την υποστήριξή τους στη "γενοκτονία", όπως τη χαρακτήρισαν, των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, και ο Υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, παρουσίασαν μπροστά στην Επιτροπή Πιστώσεων του Συμβουλίου της Γερουσίας το αίτημα του Μπάιντεν για τη χορήγηση 106 δισ. δολαρίων για τη χρηματοδότηση φιλόδοξων προγραμμάτων στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την ενίσχυση της ασφάλειας των αμερικανικών συνόρων.

Εξηγώντας τη σημασία της διεθνούς υποστήριξης για την εθνική ασφάλεια, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ζητά 61,4 δισ. για την Ουκρανία, εκ των οποίων περίπου τα μισά προορίζονται για την αντικατάσταση αδειασμένων αποθεμάτων όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να ανακατασκευαστούν τα αποθέματα που εξαντλήθηκαν λόγω προηγούμενης στήριξης προς το Κίεβο.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν αιτήθηκε επίσης το ποσό των 14,3 δισ. δολαρίων για το Ισραήλ, 9 δισ. δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια - συμπεριλαμβανομένης βοήθειας για το Ισραήλ και τη Γάζα -, 13,6 δισ. δολάρια για την ενίσχυση της ασφάλειας στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, 4 δισ. δολάρια για στρατιωτική υποστήριξη και κυβερνητική χρηματοδότηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι περιφερειακές προσπάθειες της Κίνας στην Ασία.

Κατά την έναρξη της ακρόασης, αντιπολεμικοί διαδηλωτές ύψωσαν τα βαμμένα με κόκκινη μπογιά χέρια τους στον αέρα. Η αστυνομία του Καπιτωλίου τους απομάκρυνε από την αίθουσα αφού φώναξαν συνθήματα όπως “Κατάπαυση του πυρός τώρα!”, “Προστατέψτε τα παιδιά της Γάζας!” και “Σταματάτε να χρηματοδοτείτε τη γενοκτονία”.

Ο Μπλίνκεν δεν απάντησε στους διαδηλωτές, όταν ρωτήθηκε όμως αργότερα για το ενδεχόμενο μιας κατάπαυσης του πυρός, είπε πως αυτό θα βοηθούσε μόνο στην ανασύνταξη της Χαμάς. Μια παύση, ωστόσο, για ανθρωπιστικούς λόγους μπορεί να εξεταστεί.

«Πιστεύουμε πράγματι πως πρέπει να σκεφθούμε πράγματα όπως ανθρωπιστικές παύσεις προκειμένου να διασφαλίσουμε πως η βοήθεια μπορεί να φθάσει σε εκείνους που έχουν ανάγκη και πως ο κόσμος μπορεί να προστατευθεί και να ξεφύγει από τον δρόμο του κακού» είπε ο Μπλίνκεν.

Ενώ, ο Όστιν είπε πως αν οι επιθέσεις αυτές δεν σταματήσουν, «Θα απαντήσουμε».

ΚογκρέσοΑΚΡΟΑΣΗΜπλίνκενΟΣΤΙΝ
Keywords
Αναζητήσεις
ta-kokkina-cheria-diekopsan-tin-akroasi-blinken--ostin-sto-kogkreso.htm
Τυχαία Θέματα
Μπλίνκεν- Όστιν, Koγκρέσο,blinken- ostin, Kogkreso