Τα social media όσων έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ... βάφονται κόκκινα

Οι αποχωρήσαντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συγκροτούν Κοινοβουλευτική Ομάδα και παράλληλα δρομολογούν τις εξελίξεις για νέο κόμμα. Μία πρώτη ένδειξη για τις προθέσεις τους έρχεται μέσω social media, όπου ανεβάζουν στα προφίλ τους μία κατακόκκινη φωτογραφία.

Η αρχή έγινε από στελέχη της λεγόμενης ομάδας Αχτσιόγλου, αλλά ακολούθησαν και πολλά ακόμα πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

από διάφορες τάσεις, όπως για παράδειγμα ο Πάνος Λάμπρου, ο οποίος έγραψε πως "μέσα σε αυτό το κόκκινο αναζητούνται λέξεις, νοήματα, ενδεχομένως και άλλοι χρωματισμοί. Η λέξη Αριστερά, το μωβ του φεμινισμού, οι χρωματισμοί της ειρήνης και του διεθνισμού, της οικολογίας, των εναλλακτικών κοινωνικών κινημάτων, της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας".

Η συμβολική αυτή κίνηση συνδέεται ασφαλώς με τις εξελίξεις στη ριζοσπαστική αριστερά και στην οικοδόμηση ενός νέου φορέα.

Πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί η δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας από 11 πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Το όνομά της αναμένεται να είναι "Αριστερά" και επικεφαλής της σύμφωνα με πληροφορίες θα τεθεί ο Αλέξης Χαρίτσης.

Αυτό θα είναι το σχήμα που θα επιχειρήσει να κάνει αισθητή την παρουσία του εντός της Βουλής και σιγά σιγά να μετατραπεί σε κόμμα. Είναι ακόμα νωρίς, αλλά έχει ασφαλώς ενδιαφέρον να δούμε ποιος ή ποια θα ηγηθεί του νέου κόμματος, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Έφη Αχτσιόγλου να προβάλλουν ήδη ως φαβορί.

Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να φυλλορροεί και παρά τις δηλώσεις Κασσελάκη περί τέλους της εσωστρέφειας, ο κύκλος των αποχωρήσεων δεν έχει ακόμα κλείσει.

Γενικώς, οι εξελίξεις στα αριστερά του ΠΑΣΟΚ είναι ραγδαίες, την ώρα που στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν ήδη περάσει στη δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων και φιλοδοξούν να παρουσιάσουν σύντομα πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας και να αποτελέσουν το αντίπαλο δέος της ΝΔ.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

#ΣΥΡΙΖΑ #κόκκινο #ΚΟΚΚΙΝΟ_ΦΟΝΤΟ #εξελίξεις #Αριστερά
Keywords
Αναζητήσεις
ta-social-media-oson-efygan-apo-ton-syriza-vafontai-kokkina.htm
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ,syriza