Τα τραπεζικά «σύννεφα» ευνοούν το Bitcoin- «Έπιασε» τα $29.000

Το σκηνικό για το Bitcoin έχει αλλάξει αποφασιστικά τις τελευταίες ώρες, καθώς την Τετάρτη (26/4) άγγιξε τα 29.000 δολάρια, με τις τράπεζες να βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο… ποικιλοτρόπως.

Η τελευταία φορά που το δημοφιλές κρυπτονόμισμα βρέθηκε σε αυτό το επίπεδο ήταν στις 20 Απριλίου.

Οι επενδυτές περιμένουν ότι η Federal Reserve θα εισφέρει χρήματα στην οικονομία τις επόμενες εβδομάδες μετά τα σημάδια νέας κατάρρευσης των αμερικανικών τραπεζών.

Οι

μετοχές της First Republic Bank υποχώρησαν 50% την Τρίτη μετά την αποκάλυψη μιας δραματικής πτώσης των καταθέσεων στην τράπεζα με έδρα το Σαν Φρανσίσκο. Οι επενδυτές απέσυραν πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια από την τράπεζα αυτό το τρίμηνο, προκαλώντας ανησυχίες ότι θα γίνει η τρίτη τράπεζα που θα πτωχεύσει, ακολουθώντας τη Silicon Valley Bank και την Signature Bank.

Η πτώση επηρέασε τις αγορές των ΗΠΑ, με τον Dow Jones να χάνει 1% και Nasdaq να υποχωρεί σχεδόν 2%.

Αντίθετα, το Bitcoin έχει καταγράψει άνοδο άνω του 6% τις τελευταίες 24 ώρες, αντιστρέφοντας σχεδόν όλες τις απώλειες από το sell-off της περασμένης εβδομάδας.

Έτσι, η κεφαλαιοποίησή του έχει αυξηθεί πολύ πάνω από τα 550 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις χθες ήταν κάτω από τα 530 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον, η κυριαρχία του έναντι των altcoins έχει εκτοξευθεί κατά περισσότερο από μισό τοις εκατό σε μια μέρα και είναι τώρα πάνω από το 46,5% στο CMC.

Η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει κερδίσει πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μια μέρα, ανεβαίνοντας κατά 4,9%, με tokens όπως τα Cardano (ADA) και Solana (SOL) να ενισχύονται περισσότερο από 7% και να ηγούνται των κερδών μεταξύ των μεγαλύτερων κρυπτονομισμάτων.

Ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι το ράλι προήλθε από προσδοκίες για ένεση ρευστότητας από τη Fed σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τις τράπεζες.

«Με την First Republic Bank να φαίνεται ότι θα μπορούσε να καταρρεύσει, υποπτεύομαι ότι η αγορά αναμένει ακόμη περισσότερες ενέσεις ρευστότητας για να στηρίξει αυτό που σίγουρα φαίνεται να είναι ένας αμερικανικός τραπεζικός τομέας που βρίσκεται ακόμα πολύ στη δίνη της κρίσης», δήλωσε ο Jake Boyle της Caleb & Brown που ασχολείται με τα κρυπτονομίσματα.

«Το Bitcoin, ως αποτέλεσμα, είναι το πρώτο που επωφελείται από αυτές τις προσδοκίες. Οι ρωγμές στο χρηματοπιστωτικό σύστημα αυξάνονται, έστω και σχετικά διακριτικά αυτή τη στιγμή, και θα είναι απίστευτα δύσκολο για τη Fed να τηρήσει την σφιχτή νομισματική πολιτική της μελλοντικά.

Το ράλι του Βitcoin τον τελευταίο καιρό έχει να κάνει περισσότερο με τις ενέσεις ρευστότητας και τις αυξανόμενες προσδοκίες ότι η σύσφιξη της Fed πιθανότατα θα πρέπει να τελειώσει αρκετά σύντομα, διαφορετικά θα μπορούσε να επέλθει ακόμη μεγαλύτερη αναταραχή στον τραπεζικό τομέα», συμπλήρωσε.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το Bitcoin ενισχύεται 6% στα 29.038,66 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 4,98% στα 1.916,10 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ανεβαίνει 7,40% στα 22,51 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει κέρδη 7,04% στο 0,40615600 δολάριο.

Το Polkadot κερδίζει 4,10% στα 6,10 δολάρια, το Dogecoin ανεβαίνει 4,10% στο 0,08181226 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει κέρδη 3,23% στο 0,00001054 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Bitcoinethereumκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα