ΤΑΙΠΕΔ: Ποια επενδυτικά σχήματα θα διεκδικήσουν τη ΔΕΠΑ Εμπορίας

Την προεπιλογή επτά επενδυτικών σχημάτων για τη συμμετοχή στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 16 Ιούνιου.

Στην επιλογή των επενδυτικών σχημάτων που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη β φάση του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας κατέληξε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Τα σχήματα που θα συμμετάσχουν στη Φάση Δεσμευτικών Προσφορών,

διεκδικούν την απόκτηση του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας με δυνατότητα απόκτησης του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου, δυνάμει του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των μετόχων της ΔΕΠΑ Α.Ε, του ΤΑΙΠΕΔ και της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛΠΕ).

Τα επενδυτικά σχήματα που έχουν προεπιλεγεί, αφού υπογράψουν τη σύμβαση εμπιστευτικότητας, θα λάβουν τα τεύχη της Β φάσης του διαγωνισμού και θα αποκτήσουν πρόσβαση στην εικονική αίοθυσα τεκμηρίωσης (Virtual Data Room - VDR) όπου και θα εχουν αναρτηθεί στοιχεία και λοιπές πληροφορίες σχετικά με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Αναλυτικά στη Β Φάση του Διαγωνισμού προκρίνονται τα εξής επενδυτικά σχήματα:

C.G. GAS LIMITEDMET HOLDING AGSHELL GAS B.VΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.ΕΚοινοπραξία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ και EDISON INTERNATIONAL HOLDING N.VΚοινοπραξία ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ΕΛΛΑΣ και ΔΕΗ Α.ΕΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε

ΤΑΙΠΕΔΔΕΠΑ Εμπορίαςδιαγωνισμός
Keywords
Τυχαία Θέματα