Τελικά, ποιος είναι ο Banksy; Πέφτουν ασταμάτητα τα στοιχήματα

Ένα αιώνιο ερωτηματικό πλανάται γύρω από την πραγματική ταυτότητα του γνωστού καλλιτέχνη δρόμου, Banksy, με τις διαδικτυακές εταιρείες αθλητικών στοιχημάτων να δέχονται ακατάπαυστα στοιχήματα για τον «εθνικό θησαυρό» της Βρετανίας.

Κι όλα αυτά γιατί πρόσφατα έγινε γνωστή η είδηση ότι ο καλλιτέχνης βρίσκεται αντιμέτωπος με μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του βρετανική εταιρεία ευχετήριων καρτών, η οποία μπορεί να τον αναγκάσει να αποκαλύψει την ταυτότητά

του.

Ο άνδρας που ξεκίνησε τη δράση είναι ο Andrew Gallagher, 56 ετών, ένας επιχειρηματίας που επένδυσε στη μουσική βιομηχανία, κάνοντας ρέιβ πάρτι τη δεκαετία του 1990, πριν εκμεταλλευτεί τις εμπορικές δυνατότητες του γκράφιτι.

Πλέον, τα στοιχήματα που «πέφτουν» για την πραγματική ταυτότητα του Banksy περιλαμβάνουν ονόματα όπως ο αρχηγός των Massive Attack, Ρόμπερτ Ντελ Νάγια, οι καλλιτέχνες KAWS και Τζεφ Κουνς, ο αθλητής, πρώην παίκτης των New England Patriots Τομ Μπρέιντι και πολλοί άλλοι.

Πάντως, η εφημερίδα Daily Mail σε δημοσίευμά της αποκάλυψε ότι ο Banksy είναι ο Ρόμπιν Γκάνινγκχαμ από το Μπρίστολ που είναι σήμερα 53 ετών.

Banksyταυτότητακαλλιτέχνης
Keywords
Αναζητήσεις
telika-poios-einai-o-banksy-peftoun-astamatita-ta-stoichimata.htm
Τυχαία Θέματα