Θεσσαλία: Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη της λίμνης Κάρλα- Απειλούνται χωριά

Ιδιαίτερα δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη Θεσσαλία μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, η οποία άφησε πίσω της θύματα και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Η στάθμη του νερού στη λίμνη Κάρλα ανεβαίνει επικίνδυνα από τα νερά του Πηνειού, αποτελώντας μεγάλη απειλή για τα γύρω χωριά, όπως τα Στεφανοβίκειο, Ριζόμυλος και Κανάλια και για το λόγο αυτό χθες το βράδυ εστάλη μήνυμα 112, ζητώντας από τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Την ίδια ώρα, ο Βόλος παραμένει για 11η ημέρα χωρίς

πόσιμο νερό, με τα σπίτια να τροφοδοτούνται με νερό κατάλληλο μόνο για οικιακή χρήση.

Τα μολυσμένα νερά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, με τους ειδικούς να έχουν κρούσει εδώ και μέρες το «καμπανάκι» για σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Ο επιχειρηματικός κόσμος του Βόλου αντιμετωπίζει επίσης τεράστια προβλήματα από την έλλειψη καθαρού πόσιμου νερού, καθώς παραμένουν εκτός λειτουργίας μεγάλες υδροβόρες βιομηχανίες που για την παραγωγική διαδικασία απαιτείται η ύπαρξη και παροχή μεγάλων ποσοτήτων καθαρού νερού, όπως οι γαλακτοβιομηχανίες, οι βιομηχανίες αναψυκτικών, οι τυροκομικές μονάδες ,αλλά και βαριές βιομηχανίες που χρησιμοποιούν νερό για την ψύξη κλιβάνων.

Φυσικά μετ’ εμποδίων λειτουργούν και όσες επιχειρήσεις κατάφεραν να ανοίξουν, ενώ το πλήγμα είναι τεράστιο και για τα ξενοδοχεία, αφού είτε παραμένουν κλειστά είτε σχεδόν άδεια, καθώς οι κρατήσεις και τα προγραμματισμένα συνέδρια ακυρώθηκαν.

θεσσαλίαΚΑΡΛΑΛΙΜΝΗ ΚΑΡΛΑΒΟΛΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα