Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές - Ανησυχία για το γεν

Σε ανοδικό έδαφος κινήθηκαν τη Δευτέρα (29/4) οι περισσότερες ασιατικές μετοχές, στον απόηχο των ισχυρών κερδών που κατέγραψαν οι τεχνολογικές εταιρείες, με τις κινεζικές αγορές να ενισχύονται μετά την περαιτέρω χαλάρωση ορισμένων περιορισμών στο real estate από την κυβέρνηση της χώρας.

Ο τεχνολογικός κλάδος κατέγραψε την καλύτερη επίδοση σήμερα, λαμβάνοντας ώθηση από την ισχυρή συνεδρίαση της Wall Street την περασμένη Παρασκευή μετά τα κέρδη από τη Microsoft και την Alphabet.

Στα κινεζικά χρηματιστήρια, τα κέρδη προήλθαν κυρίως από τις μετοχές των ακινήτων, καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στις μεγάλες πόλεις. Η κίνηση είχε στόχο να ενισχύσει την αγορά ακινήτων, η οποία αντιμετωπίζει μια τριετή ύφεση και αποτελεί βασικό μοχλό πίεσης για την κινεζική οικονομία.

Στις συναλλαγές της Δευτέρας και στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,75% στις 3.111,68 μονάδες και ο Shenzhen Component καταγράφει «άλμα» 2,08% στις 9.660,79 μονάδες.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε κέρδη 0,77% στις 7.634,60 μονάδες, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κινείται ανοδικά κατά 0,98% στις 17.824 μονάδες και στη Νότια Κορέα ο KOSPI κινείται υψηλότερα κατά 1,12% στις 2.686,06 μονάδες.

Ο Hang Seng διαπραγματεύεται πλέον 20% πάνω από τα χαμηλά 5ετίας που σημείωσε στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, με το bull market να είναι κοντά.

Κλειστές λόγω αργίας παρέμειναν οι ασιατικές αγορές. Ωστόσο, το αμερικανικό δολάριο έσπασε το «φράγμα» των 160 γεν για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες.

Συγκεκριμένα, το ιαπωνικό νόμισμα άγγιξε προς στιγμήν τα 160,03 γεν ανά δολάριο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 1990, οπότε είχε φτάσει στα 160,15, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet. Στη συνέχεια ανέκαμψε, φτάνοντας αυτή την ώρα στα 156,34 γεν ανά δολάριο.

#ασιατικά_χρηματιστήρια
Keywords
Αναζητήσεις
thetika-prosima-stis-asiatikes-agores---anisychia-gia-to-gen.htm
Τυχαία Θέματα
Θετικά, - Ανησυχία,thetika, - anisychia