Το 65,7% των Ισπανών δε θα πάει διακοπές το καλοκαίρι

Παρά την άρση των μέτρων της καραντίνας, που είχαν επιβληθεί λόγω του νέου κορονοϊού, πάνω από τα δύο τρίτα των Ισπανών δεν σκέφτονται να πάνε διακοπές αυτό το καλοκαίρι. Επιπλέον, όσοι σχεδιάζουν να το κάνουν, θα παραμείνουν στην πλειονότητά τους στη χώρα τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε την Τετάρτη το φως

της δημοσιότητας, περίπου το 65,7% των ερωτηθέντων δεν σκοπεύει να φύγει για διακοπές αυτό το καλοκαίρι και το 7% διστάζει να το κάνει.

Εκ του 27,2% όσων πάρουν άδεια, σχεδόν το 90% θα παραμείνει στην Ισπανία και μόλις το 6% σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Το 2,5% των ερωτηθέντων σκέφτεται να συνδυάσει και τα δύο.

Παραδοσιακά, στην πλειονότητά τους οι Ισπανοί περνάνε την καλοκαιρινή άδειά τους στη χώρα τους. Κατά τη διάρκεια των διακοπών αυτών, το 83% των ερωτηθέντων σκοπεύει να μετακινηθεί με το αυτοκίνητό του έναντι 21,6% με μέσα μαζικής μεταφοράς (αεροπλάνο, τρένο, λεωφορείο, πλοίο).

Την εν λόγω μηνιαία δημοσκόπηση διεξήγαγε το Κέντρο Κοινωνιολογικών Μελετών (CIS), που έθεσε τα σχετικά ερωτήματα σε 4.258 ανθρώπους.

Η Ισπανία, μία από τις πλέον πληγείσες χώρες από την πανδημία με περισσότερους από 27.000 νεκρούς, θα ανοίξει εκ νέου την Κυριακή τα σύνορά της με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με εξαίρεση την Πορτογαλία, η οποία θα πρέπει να περιμένει την 1η Ιουλίου.

Ισπανίακαλοκαιρινές διακοπέςδημοσκόπησηκαραντίνα
Keywords
Τυχαία Θέματα
657, Ισπανών,657, ispanon