Το Google search δείχνει… έλλειψη ενθουσιασμού για τα κρυπτονομίσματα

Μπορεί το Bitcoin να αναδεικνύεται το περιουσιακό στοιχείο με τις κορυφαίες επιδόσεις το 2023, έχοντας κερδίσει σημαντικούς «παίκτες» της Wall Street, αλλά φαίνεται ότι γενικότερα δεν επικρατεί και τόσο μεγάλος ενθουσιασμός για τα κρυπτονομίσματα από τους… απλούς πολίτες.

Η πρόσφατη ανοδική κίνηση τιμών του Bitcoin το βοήθησε να επανέλθει στα 10 μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία βάσει κεφαλαιοποίησης αγοράς, καθώς η δική του ξεπέρασε τα 800 εκατομμύρια δολάρια νωρίτερα αυτό το μήνα, άφησε πίσω του τη 10η θέση και τώρα βρίσκεται πίσω από άλλα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, όπως ο χρυσός

με περίπου 14 τρισεκατομμύρια δολάρια κεφαλαιοποίηση, το ασήμι στο 1,5 τρισεκατομμύριο δολάρια και η Apple στα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Παρόλα αυτά, οι έμποροι λιανικής φαίνεται να βρίσκονται στο περιθώριο. Αυτό αποδεικνύεται από τα trends στο Google search, τα οποία δείχνουν έλλειψη ενθουσιασμού.

Συγκεκριμένα, κατά τη μέτρηση των trends στο Google search για τον όρο «Bitcoin», η έρευνα της Reflexivity παρατήρησε ότι η αγορά απέχει ακόμα πολύ από τα επίπεδα ευφορίας και κερδοσκοπικής δραστηριότητας που είχαν προηγουμένως επιτευχθεί κατά τη διάρκεια των κυκλικών κορυφών του Bitcoin.

Πρόσφατη έκθεση τόνισε επίσης μια αξιοσημείωτη απουσία λήψεων εφαρμογών (apps), ένα βασικό στοιχείο που χαρακτήριζε τις προηγούμενες ανοδικές αγορές. Κατά τη διάρκεια των ετών άνθησης του 2017 και του 2021, οι εφαρμογές κρυπτογράφησης για τους καταναλωτές, ιδιαίτερα το Coinbase, κυριάρχησαν στην κατάταξη του App Store της Apple, καθώς οι πολίτες προσπαθούσαν διακαώς να συμμετάσχουν στη δράση κρυπτογράφησης.

Πλέον, παρά την άνοδο των τιμών του Bitcoin, το Coinbase έχει υποχωρήσει στο Νο. 318 συνολικά και στο Νο. 21 μεταξύ των εφαρμογών χρηματοδότησης για καταναλωτές, μια σημαντική πτώση από την προηγούμενη θέση του Νο. 1.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι καθώς η αγορά κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να «ζεσταίνεται», νέοι συμμετέχοντες, ιδιαίτερα μικροεπενδυτές, θα μπουν στη… μάχη, πυροδοτώντας τον πιο ουσιαστικό κύκλο άνθησης μέχρι τώρα. Ωστόσο, οι συγκεκριμένες μετρήσεις εγείρουν σκεπτικισμό σχετικά με αυτήν την προοπτική.

Γιατί υποχωρεί το ενδιαφέρον

Η απουσία λιανικών πελατών στον τρέχοντα κύκλο θα μπορούσε να αποδοθεί στο ότι οι πολίτες είναι ενήμεροι για τις… αναταράξεις στον χώρο τους τελευταίους 18 μήνες. Η παρουσία προσωπικοτήτων όπως ο Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ, ο ιδρυτής της FTX που καταδικάστηκε για απάτη και συναφή εγκλήματα φέτος, μπορεί να έχει αποθαρρύνει τους πιθανούς επενδυτές.

Φαίνεται ότι οι πολίτες, έχοντας παρακολουθήσει τις ειδήσεις, αποφάσισαν να απομακρυνθούν από μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που σχετίζεται με ορισμένα… αμφίβολα στοιχεία ή γεγονότα.

Ένας άλλος λόγος ίσως είναι, όπως σημειώνει το CryptoPotato, ότι ένα σημαντικό μέρος των νεότερων δημογραφικών ομάδων, που είναι στατιστικά πιο πιθανό να κατέχουν κρυπτονομίσματα σε σύγκριση με τους γονείς τους, μπορεί να έχουν ήδη wallets από τον προηγούμενο κύκλο ανόδου. Σε αυτό το σενάριο, πλατφόρμες όπως η Coinbase αναζητούν νέους πελάτες από μια φθίνουσα ομάδα ατόμων που μόλις αρχίζουν να εξερευνούν τον κόσμο της κρυπτογράφησης για πρώτη φορά.

Το επιχείρημα εδώ είναι ότι αυτοί οι νεοφερμένοι μπορεί να μην είναι αρκετά πολλοί ώστε να επηρεάσουν σημαντικά τις μετρήσεις λήψης εφαρμογών.

#κρυπτονομίσματα #Bitcoin
Keywords
Αναζητήσεις
to-google-search-deichnei-elleipsi-enthousiasmou-gia-ta-kryptonomismata.htm
Τυχαία Θέματα