Το deal Mytilineos-ΔΕΗ επαναφέρει τα κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδικά κινείται στη σημερινή (12/4) συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ της Mytilineos και της ΔΕΗ.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,33% στις 1.421,20 μονάδες, ο Τραπεζικός Δείκτης καταγράφει ήπια άνοδο 0,07% στις 1.228,81 μονάδες, ενώ ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE κερδίζει 0,40% στις 3.446,22 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώνεται στα €19,16 εκατομμύρια.

Στο επίκεντρο της προσοχής είναι η Mytilineos, σημειώνοντας άνοδο 1,85%, με τη ΔΕΗ

να χάνει 1,08% μετά από συγκρατημένη άνοδο, αφού χθες, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν συμφωνία «μαμούθ» στον τομέα των φωτοβολταϊκών. Το εν λόγω deal, οδήγησε, επίσης, σε αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη Mytilineos από τη Morgan Stanley στα €46, κάτι που συνέβαλε θετικά στις σημερινές κινήσεις της μετοχής.

Αξιοσημείωτη άνοδο, 3,16%, σημειώνει η Euroconsultants, μετά την ανακοίνωση καθαρών κερδών ύψους €2,091 εκατ. το 2023, μία αύξηση της τάξης του 32%.

Δείτε εδώ τις μετοχές με τις ισχυρότερες μεταβολές στο ταμπλό

Η σημερινή συνεδρίαση ακολουθεί μία ημέρα profit taking, με υποτονικές συναλλαγές. Χθες, η ΕΚΤ ανακοίνωσε πως θα διατηρήσει και πάλι σταθερά τα επιτόκια, με την Κριστίν Λαγκάρντ, ωστόσο, να τονίζει πως η ΕΚΤ δεν ακολουθεί τη Fed και θα προχωρήσει σε μειώσεις επιτοκίων το προσεχές διάστημα. Στις ΗΠΑ, οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό έχουν οδηγήσει τη Fed σε συντηρητικές αποφάσεις, με τους αναλυτές να αναμένουν μειώσεις επιτοκίων πιο κοντά στο τέλος του έτους.

#Χρηματιστήριο_Αθηνών #ΧΑ #Άνοδος #κέρδη #MYTILINEOS #ΔΕΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα