Το halving είναι γεγονός: Ευκαιρία για νέα επέλαση των «ταύρων»;

Το βράδυ της Παρασκευής (19/4) έλαβε χώρα το νέο halving του Bitcoin, με την τιμή του να παραμένει σταθερή στα περίπου 63.900 δολάρια, αμέσως μετά το πολυαναμενόμενο γεγονός.

Πρόκειται για το τέταρτο halving στην ιστορία, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει τον πιο... bullish κύκλο για το δημοφιλές κρυπτονόμισμα, με βάση τα μοτίβα γραφημάτων σε συνδυασμό με την παρουσία των διαπραγματεύσιμων κεφαλαίων μέσω ανταλλαγής Bitcoin (ETFs).

Για πρώτη φορά στην ιστορία των κρυπτονομισμάτων, η τιμή του Bitcoin (BTC) έφτασε σε νέο υψηλό όλων των εποχών, πάνω από 73.600 δολάρια στις 13 Μαρτίου,

πριν πραγματοποιηθεί το halving. Ιστορικά, η τιμή του Bitcoin «αναρριχάται» σε νέα υψηλά 518 έως 546 ημερών μετά τα προ-halving γεγονότα.

Το πρόσφατο ρεκόρ, σε συνδυασμό με θεσμικές εισροές από τα δέκα διαπραγματεύσιμα ETF Bitcoin spot στις ΗΠΑ, δημιούργησαν το «πιο ανοδικό setup» για το κρυπτονόμισμα, σύμφωνα με τον Sukhveer Sanghera, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Earth Wallet.

Ο ίδιος είπε στην Cointelegraph: «Ο συνδυασμός σχεδόν όλων των BTC που έχουν εξορυχθεί, οι πρώιμες επενδύσεις μέσω ETF, η αυξανόμενη ζήτηση για αντιστάθμιση του πληθωρισμού και η αυξημένη χρησιμότητα αποτελούν όλες τις θεμελιώδεις πτυχές της πρότασης αξίας του Bitcoin, που είναι ισχυρότερες από ποτέ».

Το πολυτιμότερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο σημείωσε άνοδο 2,85% τον περασμένο μήνα και «εκτινάχθηκε» πάνω από 50% από τις αρχές του 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία του TradingView.

Κι ενώ η πορεία του Bitcoin αναμένεται να είναι ανοδική μακροπρόθεσμα, παραδοσιακά προηγούνται βραχυπρόθεσμες διορθώσεις λόγω του halving.

Θα μπορούσε να μπει τέλος στην πτωτική τροχιά που ακολουθεί αυτή την περίοδο, εάν η τιμή του καταφέρει να ανέβει πάνω από το σημείο αντίστασης των 65.000 δολαρίων, αναφέρει ο Temujin Louie, διευθύνων σύμβουλος της Wanchain, ενώ προσθέτει:

«Ιστορικά, τα halvings του Bitcoin ακολουθούνταν από πτώση. Τα επόμενα σημεία στήριξης βρίσκονται στα 58.000 δολάρια. Εάν το BTC “σπάσει” τα πρόσφατα υψηλά, δεν αποκλείεται μία ραγδαία άνοδος στα 80.000, τα 90.000 ή ακόμα και τα 100.000 δολάρια, καθώς οι επενδυτές προτιμούν τις… στρογγυλοποιήσεις».

Προσωρινή πτώση των εισροών

Η υποχώρηση των τιμών τον περασμένο μήνα αποδίδεται κυρίως στην επιβράδυνση της συσσώρευσης στα δέκα ETF Bitcoin spot των ΗΠΑ, καθώς οι καθαρές εισροές βρέθηκαν σε αρνητικό έδαφος κατά την εβδομάδα που έλαβε χώρα το halving.

Τα ETF παρουσίασαν καθαρές εκροές 398 εκατ. δολαρίων στο επίμαχο διάστημα, από καθαρές εισροές άνω των 199 εκατ. δολαρίων μία εβδομάδα νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία της Dune.

Παρά την προσωρινή πτώση, τα ETF Bitcoin συγκέντρωσαν σωρευτικά πάνω από 835.000 BTC αξίας 53,5 δισ. δολαρίων, που είναι το 4,24% της τρέχουσας προσφοράς Bitcoin.

Το αφήγημα γύρω από τη δράση των τιμών του Bitcoin παραμένει θετικό, παρά την προσωρινή πτώση εισροών των ETF, η οποία φέρνει στο προσκήνιο νέους επενδυτές που ετοιμάζονται να εκτεθούν περισσότερο στο BTC, αναφέρει ο Jonas Simanavicius, συνιδρυτής και CTO της Syntropy.

«Οι πρόωροι υιοθέτες (adopters) από μεγάλα κεφαλαιουχικά ιδρύματα έχουν εισέλθει στην αγορά και χρειάζεται χρόνος για το επόμενο “κύμα” ιδρυμάτων να προετοιμάσει τις εισροές του. Αν και οι μεγάλες τράπεζες προβλέπουν καθοδική κίνηση του BTC μετά το halving, εκτιμώ ότι το BTC θα έχει μία δυναμική λόγω των πιθανών νέων εισροών, αλλά και της τοποθέτησής του ως μέσο αντιστάθμισης έναντι του πληθωρισμού», σημειώνει ο ίδιος.

Ο Simanavicius πρόσθεσε ότι το Bitcoin αντιμετωπίζεται όλο και περισσότερο ως «αντιστάθμιση έναντι των πολιτικών εντάσεων» εν μέσω κλιμάκωσης των παγκόσμιων συγκρούσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να ενισχύσουν το status του κρυπτονομίσματος ως ένα ασφαλές καταφύγιο.

#κρυπτονομίσματα #Bitcoin #COINTELEGRAPH
Keywords
Αναζητήσεις
to-halving-einai-gegonos-efkairia-gia-nea-epelasi-ton-tavron.htm
Τυχαία Θέματα