Το Ισραήλ πολιορκεί τη Γάζα: Κόβει ρεύμα, νερό και καύσιμα

To Ισραήλ ανέκτησε τα εδάφη του και θέτει υπό πολιορκία τη Λωρίδα της Γάζας που ελέγχεται από τη Χαμάς. Οι ισραηλινοί μιλούν για «απόλυτο αποκλεισμό» της περιοχής.

«Δεν θα υπάρχει ηλεκτροδότηση, δεν θα υπάρχουν τρόφιμα, δεν θα υπάρχει νερό, δεν θα υπάρχουν καύσιμα», είπε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ, αναφερόμενος στον αποκλεισμό της Γάζας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχουν κληθεί στα όπλα 300.000 έφεδροι του

ισραηλινού στρατού στη «μεγαλύτερη και ταχύτερη επιστράτευση όλων των εποχών» στην ιστορία του Ισραήλ, ενώ επιβεβαίωσε ότι 4.400 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα στο Ισραήλ.

«Οι 300.00 δεν είναι μόνο για τη Γάζα, αλλά και για να σταθεροποιήσουν κάποια εσωτερικά ζητήματα, κυρίως στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια, και επίσης για να ενισχύσουν την άμυνά μας στο βόρειο μέτωπο. Είμαστε έτοιμοι, είμαστε ενωμένοι», είπε μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο Sky News. . Ερωτηθείς για τις πιθανές απώλειες των Παλαιστινίων από μια χερσαία εισβολή, είπε: «Λαέ στη Γάζα, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε... θα ειδοποιήσουμε τον κόσμο εάν επιτεθούμε σε μια περιοχή». «Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να ελαχιστοποιήσουμε [παράπλευρες απώλειες ], αλλά και πάλι, θα δράσουμε αυστηρά κατά των στόχων της Χαμάς».

Νέο μπαράζ ρουκετών εκτοξεύτηκε, πάντως, γύρω στις 12:00 τοπική ώρα από τη Γάζα προς το Ισραήλ.

Σειρήνες ήχησαν σε δεκάδες πόλεις, περιλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ και την ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.

ΙσραήλΓάζαπόλεμος
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισραήλ, Γάζα, Κόβει,israil, gaza, kovei