Το «ναι» της DWAC που δίνει στον Τραμπ...κέρδος $3 δισ.

Οι μέτοχοι της Digital World Acquisition Corporation ψήφισαν την Παρασκευή (22/3) για να εγκρίνουν τη συγχώνευση με την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Ντόναλντ Τραμπ, μια συμφωνία που θα μπορούσε να αποφέρει στον πρώην πρόεδρο ένα ενδεχόμενο κέρδος ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή και περισσότερο.

Η ψηφοφορία

των μετόχων της DWAC έρχεται καθώς ο Τραμπ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίθια Τζέιμς να αρχίσει τη Δευτέρα να προσπαθεί να εισπράξει μια τεράστια απόφαση για αστική απάτη σε βάρος του ύψους 454 εκατομμυρίων δολαρίων.

Να σημειωθεί, πως η περασμένη εταιρεία καζίνο και ξενοδοχείων του Τραμπ διαπραγματευόταν επίσης με αυτό το σύμβολο.

Ο Τραμπ θα έχει σχεδόν 80 εκατομμύρια μετοχές στη συγχωνευμένη εταιρεία.

Στις τρέχουσες τιμές διαπραγμάτευσης της DWAC, η αξία τους θα ήταν περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια ή και περισσότερο, αν και δεν είναι σαφές ποια θα είναι η τιμή έναρξης της μετοχής της συγχωνευμένης εταιρείας.

Αυτό το δυνητικό απρόσμενο κέρδος για τον Τραμπ, αν και τεράστιο, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί άμεσα, τουλάχιστον όχι υπό τους τρέχοντες όρους της συμφωνίας. Ο Τραμπ θα απαγορεύεται να πουλήσει μετοχές της συγχωνευμένης εταιρείας για τουλάχιστον έξι μήνες.

Είναι πιθανό όμως, το διοικητικό συμβούλιο να ψηφίσει να επιτρέψει στον Τραμπ να πουλήσει μετοχές νωρίτερα από αυτό. Και αυτό το διοικητικό συμβούλιο θα μπορούσε να στελεχωθεί με άτομα που βρίσκονται κοντά στον Τραμπ, συμπεριλαμβανομένου του γιου του Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ, της πρώην διευθύντριας της εταιρείας πάλης Λίντα ΜακΜάχον και του πρώην εμπορικού αντιπροσώπου του Τραμπ Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ, σύμφωνα με έναν κατάλογο των προγραμματισμένων υποψηφίων.

Εάν το διοικητικό συμβούλιο υπογράψει την άρση της περιόδου δέσμευσης των μετοχών, αυτό θα μπορούσε να απελευθερώσει γρήγορα...μια μεγάλη πηγή μετρητών για τον Τραμπ, ο οποίος είναι ο πιθανός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές φέτος.

Πάντως, ο Τραμπ αντιμετωπίζει επί του παρόντος τεράστιους νομικούς λογαριασμούς από τους δικηγόρους του σε ποινικές και αστικές υποθέσεις και αποφάσεις αποζημίωσης που ξεπερνούν το μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε τρεις ξεχωριστές αστικές υποθέσεις.

#Τραμπ #κέρδος #DWAC #TRUMP_MEDIA_&_TECHNOLOGY_GROUP
Keywords
Αναζητήσεις
to-nai-tis-dwac-pou-dinei-ston-trabkerdos-3-dis.htm
Τυχαία Θέματα