Το σχέδιο για γυναίκες στο στρατό: Εθελοντική θητεία ως δόκιμες

20:05 8/3/2024 - Πηγή: Reporter

Την Ημέρα της Γυναίκας διάλεξε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, για να ανοίξει και επίσημα το θέμα της στράτευσης των γυναικών στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Είναι γνωστό πως το υπουργείο Άμυνας βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας ενός νέου νομοσχεδίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε στο πλαίσιο αυτό πρόσφατα και τη Φινλανδία και μεταξύ άλλων έκανε εκεί συζητήσεις σχετικά με το ρόλο των γυναικών στο στρατό.

Η Φινλανδία είναι μία χώρα με κοινά χαρακτηριστικά με την Ελλάδα, σε μέγεθος,

σε πληθυσμό, αλλά και στο γεγονός ότι έχει έναν σχετικά "δύστροπο" γείτονα.

Παράλληλα, όμως, πρόκειται για μία χώρα με μεγάλη τεχνολογική πρόοδο και σύγχρονες αντιλήψεις που μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμες για τη χώρα μας.

Σε δηλώσεις του την Παρασκευή (8/3) ο Έλληνας υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε για πρώτη φορά ανοιχτά στο θέμα της στράτευσης των γυναικών, λέγοντας πως σε πρώτη τουλάχιστον φάση θα γίνεται σε εθελοντική βάση:

«Τις επόμενες εβδομάδες θα σας παρουσιάσουμε μαζί με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων μια αρχική σκέψη. Για το πώς μπορούμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο να εκμεταλλευτούμε το ανθρώπινο κεφάλαιο της πατρίδας μας όχι μόνο στο επίπεδο των στελεχών μας, αλλά και στο επίπεδο της εθελοντικής στράτευσης γυναικών».

Στην εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας, την οποία διοργάνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ο κ. Δένδιας είπε ακόμα πως σε πρώτη φάση οι γυναίκες θα υπηρετούν ως δόκιμες αξιωματικοί με συγκεκριμένες ειδικότητες, αλλά στη συνέχεια ενδεχομένως να γίνει ακόμα ευρύτερη η προσφορά τους, όπως συμβαίνει με τους άνδρες στρατιώτες.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

#Στρατός #γυναίκες #ΕΛΛΑΔΑ #Δένδιας #αξιωματικοί #στρατιώτες
Keywords
Αναζητήσεις
to-schedio-gia-gynaikes-sto-strato-ethelontiki-thiteia-os-dokimes.htm
Τυχαία Θέματα
Εθελοντική,ethelontiki