Τουρκία: Νέο αρνητικό ρεκόρ της λίρας ενόψει ανακοινώσεων οικονομικής πολιτικής

Σε νέο ιστορικό χαμηλό διαμορφώνεται και την Τρίτη η τιμή της τουρκικής λίρας, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται σκπεπτικοί από τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και το ενδεχόμενο εμπλοκής της Τουρκίας, προς υποστήριξη των Αζέρων.

Ειδικότερα, η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος έναντι του αμερικανικού έφθασε σε νέο ιστορικό χαμηλό στο 7,8450, υψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο του 7,81.

Παράλληλα οι αγορές αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον το νέο μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί από τον υπουργό Οικονομικών,

Μπεράτ Αλμπαϊράκ

Σημειώνεται πως η λίρα έχει απωλέσει σχεδόν 24% της αξίας της από την αρχή του έτους, εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τα εξαντλημένα συναλλαγματικά αποθέματα της Τουρκίας και τα αρνητικά πραγματικά επιτόκια.

Ο Αλμπαϊράκ αναμένεται να ανακοινώσει το νέο οικονομικό πρόγραμμα σε λίγη ώρα, ενώ, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, θα περιλαμβάνει στόχους για βασικούς δείκτες, όπως ο πληθωρισμός, η απασχόληση, η ανάπτυξη, οι εξαγωγές και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών για την περίοδο 2021-2023.

ΤΟΥΡΚΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑτουρκική λίραΜπεράτ Αλμπαϊράκυπουργείο Οικονομικών
Keywords
Τυχαία Θέματα