Τουρκία: Την Παρασκευή η ορκωμοσία Ερντογάν- Ποιοι παίρνουν υπουργείο

Την Παρασκευή (2/6) αναμένεται η ορκωμοσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Τουρκίας. Την ίδια ημέρα η ανακοίνωση της σύνθεσης του νέου υπουργικού του Συμβουλίου, όπως δήλωσε ο σύμβουλος του Προέδρου Ιμπραχίμ Καλίν.

Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο θα είναι πολύ ανανεωμένο. Ήδη πριν από τις εκλογές έχουν κυκλοφορήσει διάγφορα ονόματα νέων υπουργών, όπως του εξ απορρήτων προεδρικού συμβούλου του Ερντογάν, του Ιμπραχίμ

Καλίν, για το Υπουργείο Εξωτερικών όπως και του επίκεφαλής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν για το υπουργείο Άμυνας. Ωστόσο, άλλες πληροφορίες έφεραν τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και τον Χουλουσί Ακάρ επίσης να παραμένουν στην νέα κυβέρνηση.

Επίσης αναφέρεται, ότι ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϋλού θα παραμείνει στη θέση του, ενώ έντονο είναι το ενδιαφέρον για το αν χρησιμοποιηθεί στην νέα κυβέρνηση ο Σινάν Ογάν, ο τρίτος προεδρικός υποψήφιος ο οποίος προσχώρησε στο στρατόπεδο του Ταιπ Ερντογάν.

Ασφαλώς, το πιο δύσκολο υπουργείο είναι αυτό των Οικονομικών και όποιος το αναλάβει θα έχει δύσκολο έργο με τον πληθωρισμό στα ύψη και τον Ερντογάν να έχει αποδείξει πως είναι εξαιρετικά παρεμβατικός.

ΕρντογάνΟΡΚΩΜΟΣΙΑπροεδροςΤΟΥΡΚΙΑυπουργοί
Keywords
Αναζητήσεις
tourkia-tin-paraskevi-i-orkomosia-erntogan--poioi-pairnoun-ypourgeio.htm
Τυχαία Θέματα