Τούρκος ΥΠΑΜ: Θετική περίοδος με την Ελλάδα- Πιθανή επίσκεψη Δένδια

Οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας έχουν εισέλθει σε μια θετική περίοδο, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επίσκεψης του Νίκου Δένδια στη γειτονική χώρα.

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ χαρακτήρισε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, εγκάρδια , χαλαρή και καλή τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του στο Βίλνιους και αποκάλυψε ότι ο κ. Δένδιας του εξέφρασε την επιθυμία

να επισκεφθεί τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, επίσκεψη η οποία μπορεί να γίνει μετά τον Αύγουστο.

«Εισήλθαμε σε μια θετική περίοδο με την Ελλάδα μετά τις συναντήσεις του προέδρου μας. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τη συνέχισή της», είπε ακόμα στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber και την εφημερίδα Sabah.

«Το δείχνουν και οι ίδιοι (σ.σ. η Ελλάδα)», συνέχισε, αναφέροντας τη βοήθεια της Ελλάδας στους σεισμούς και στη συνέχεια «οι θετικές ενέργειες της Τουρκίας στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τις πυρκαγιές».

«Ο Έλληνας ΥΕΘΑ έχει εκφράσει την επιθυμία του να επισκεφθεί τη σεισμόπληκτη περιοχή. Μπορούμε να επισκεφθούμε τη σεισμόπληκτη περιοχή μαζί του μετά τον Αύγουστο», είπε ακόμα.

Ανέφερε μάλιστα ότι στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης «οι δύο πλευρές είναι θετικές στην έναρξη κάποιων δραστηριοτήτων, όπως αθλητικές δραστηριότητες μεταξύ των Στρατιωτικών Σχολών. Μπορούμε να αρχίσουμε να το υλοποιούμε αυτό το 2024».

ΔένδιαςΓΚΙΟΥΛΕΡΤΟΥΡΚΙΑΕΛΛΑΔΑυπουργείο άμυναςσεισμόπληκτοι
Keywords
Αναζητήσεις
tourkos-ypam-thetiki-periodos-me-tin-ellada--pithani-episkepsi-dendia.htm
Τυχαία Θέματα