Τραμπ: Ενθαρρύνει τον Πούτιν να επιτεθεί σε μέλη του ΝΑΤΟ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι θα «ενθάρρυνε» τη Ρωσία να επιτεθεί σε οποιοδήποτε μέλος του ΝΑΤΟ δεν πληρώνει τους λογαριασμούς του ως μέρος της δυτικής στρατιωτικής συμμαχίας.

Σε μια συγκέντρωση το Σάββατο (10/2), είπε ότι είχε πει κάποτε σε έναν ηγέτη ότι δεν θα προστατεύσει ένα έθνος πίσω από τις πληρωμές του και ότι θα «ενθάρρυνε» τους επιτιθέμενους

να «κάνουν ό,τι διάολο θέλουν».

Τα μέλη του ΝΑΤΟ δεσμεύονται να υπερασπιστούν οποιοδήποτε έθνος στο μπλοκ δέχεται επίθεση. Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε τα σχόλια «αποκρουστικά και ασύνδετα».

Απευθυνόμενος στο πλήθος κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στη Νότια Καρολίνα, ο Τραμπ είπε ότι έκανε τα σχόλιά του για τη Ρωσία κατά τη διάρκεια συνάντησης ηγετών χωρών του ΝΑΤΟ.

Υπενθύμισε ότι ο ηγέτης μιας «μεγάλης χώρας» είχε παρουσιάσει μια υποθετική κατάσταση στην οποία δεν εκπλήρωνε τις οικονομικές του υποχρεώσεις εντός του ΝΑΤΟ και είχε δεχθεί επίθεση από τη Μόσχα.

Ο Τραμπ είπε ότι ο ηγέτης είχε ρωτήσει εάν οι ΗΠΑ θα έρχονταν να βοηθήσουν τη χώρα του σε αυτό το σενάριο, κάτι που τον ώθησε να απαντήσει.

«Είπα: "Δεν πλήρωσες; Είσαι παραβατικός;"... "Όχι, δεν θα σε προστάτευα, στην πραγματικότητα θα τους παρότρυνα να κάνουν ό,τι θέλουν. Πρέπει να πληρώσεις», τόνισε ο Τραμπ.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι ο πρώην πρόεδρος «ενθαρρύνει τις εισβολές των στενότερων συμμάχων μας από δολοφονικά καθεστώτα» και χαρακτήρισε τα σχόλια «αποκρουστικά και απαράδεκτα».

Πρόσθεσε ότι η δήλωση «θέτει σε κίνδυνο την αμερικανική εθνική ασφάλεια, την παγκόσμια σταθερότητα και την οικονομία μας στο εσωτερικό».

#ΗΠΑ_ΡΩΣΙΑ #Ντόναλντ_Τραμπ
Keywords
Τυχαία Θέματα