Τράπεζα Πειραιώς: Χρηματοδοτεί τη Natech στο πλαίσιο του «Ελλάδα 2.0»

Η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε στην οριστικοποίηση της χρηματοδότησης της Natech Α.Ε. με την χρήση πόρων της Τράπεζας και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Το επενδυτικό έργο της Natech, συνολικού προϋπολογισμού €21,2 εκατ., αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στην αναβάθμιση, επέκταση και διαφοροποίηση των συστημάτων της επιχείρησης καθώς και των προσφερόμενων υπηρεσιών της.

Ειδικότερα,

η εταιρεία με το υπό χρηματοδότηση σχέδιο στοχεύει να αναπτύξει το επιχειρηματικό της μοντέλο προκειμένου να διεισδύσει στην αγορά των μικρότερων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων καθώς και σε μη τραπεζικούς πελάτες, παρέχοντας υπηρεσίες που αφορούν
πωλήσεις αδειών λογισμικού, υπηρεσίες συναλλαγών, καινοτόμα ψηφιακά τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες με τη χρήση αναδυόμενων τεχνολογιών αιχμής, καθώς και πρόσβαση σε ψηφιακές τραπεζικές υπηρεσίες.

Η επένδυση εντάσσεται στον πυλώνα Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Ταμείου Ανάκαμψης καιΑνθεκτικότητας (ΤΑΑ) και επιδιώκει να συμβάλλει στην εκπλήρωση των σχετικών στόχων του ΕθνικούΣχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η χρηματοδότηση του έργου περιλαμβάνει τη χορήγηση μακροπρόθεσμου δανείου, συνολικού ποσού €17 εκατ., με την αξιοποίηση δανειακών κεφαλαίων, ύψους €10,6 εκατ., από πόρους του ΤΑΑ, και δανειακών κεφαλαίων, ύψους €6,4 εκατ. από την Τράπεζα Πειραιώς.

Το υπολειπόμενο 20% του επενδυτικού έργου της Natech, ύψους €4,2 εκατ., θα καλυφθεί από ίδια κεφάλαια της εταιρείας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και αρμόδιος για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε: «Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στηρίζει οικονομικά, επενδυτικά σχέδια μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Ιδιαίτερα, σχέδια υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως αυτά της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

Το δανειακό σκέλος του αποτελεί το μεγαλύτερο, χρηματοδοτικό εργαλείο που είχε πότε η Ελλάδα και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των επενδυτών, χάρη στις fast track διαδικασίες και στους ευνοϊκούς όρους δανεισμού (επιτόκιο σταθερό 0,35% για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και 1% για μεσαίες και μεγάλες) που προβλέπει.

Ήδη, ο συνολικός προϋπολογισμός των σχεδίων που έχουν υποβληθεί σε αυτό υπερβαίνει τα 12 δισ. ευρώ και από αυτά, πάνω από 3 δισ. ευρώ, αφορούν σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

Ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, κ. Νίκος Μαντζούφας, επισήμανε: «Με τη στήριξη του δανειακού σκέλους του Ταμείου Ανάκαμψης μια καινοτόμα ελληνική εταιρεία με έδρα τα Ιωάννινα θα μπορέσει να αναβαθμίσει και να επεκτείνει τα συστήματα της ώστε να προσφέρει προηγμένες τεχνολογικές λύσεις για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, και να ενισχύσει περαιτέρω την εξωστρέφεια της, διεισδύοντας σε νέες διεθνείς αγορές».

Ελλάδα 20Τράπεζα Πειραιώς Natechχρηματοδότηση
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα