Τσίπρας: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε εμπλεκόμενη στον πόλεμο

13:30 1/3/2022 - Πηγή: Reporter

Λάθος χειρισμούς στην κυβέρνηση καταλογίζει ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος κυρίως στην απόφαση για αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τον προβληματισμό για την αποστολή όπλων από την Ελλάδα στην Ουκρανία, χωρίς -όπως είπε- «εισήγηση από το ΚΥΣΕΑ,

χωρίς διαβούλευση ή ενημέρωση των κομμάτων και εκτός πλαισίου των οργανισμών που συμμετέχει η Ελλάδα, μονομερώς».

«Ποια η σκοπιμότητα να στείλει η Ελλάδα όπλα στην Ουκρανία, ποια η σκοπιμότητα η Ελλάδα να μετατρέπεται σε εμπλεκόμενη του πολέμου; Δεν επιτρέπονται επιπολαιότητες ακόμη και αν τα κίνητρα σας είναι τα πιο ευγενή κ. Μητσοτάκη. Δεν επιτρέπεται να αποφασίζετε από μόνος σας. Ενός ανδρός αρχή δεν υπάρχει στην Ελλάδα», επεσήμανε.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «αυτό το ιστορικό πισωγύρισμα είναι επικίνδυνο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για Ευρώπη».

«Ποιος ωφελείται από τον ψυχρό πόλεμο που θα ακολουθήσει ΕΕ -Ρωσίας. Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν ευνοείται. Είναι λάθος να προσποιηθούμε τα λάθη της ΕΕ που οδήγησαν εδώ, η παθητικότητα σε μια σειρά από παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου στο παρελθόν. Πού ήταν το Διεθνές Δίκαιο επί 48 χρόνια στην πολύπαθη Κύπρο; Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες τόσο στην Ευρωπαϊκή Ενωση όσο και στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ, για τη διαρκή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως «οι παγκόσμιες εξελίξεις και οι ανακατατάξεις αποτελούν έναν επιπλέον λόγο για να επιδιώκουμε έναν ουσιαστικό διάλογο με την Τουρκία. Χωρίς αυταπάτες, αλλά η πόρτα του διαλόγου πρέπει να παραμείνει ανοιχτή».

Σε σχέση με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως ως Ελλάδα "πρέπει να είμαστε απέναντι στον Πούτιν και όχι κατά του ρωσικού λαού".

Αυτές τις ώρες απαιτείται να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων, με εθνική σύνεση, ανθρωπιστική ευαισθησία, πολιτική ειλικρίνεια κι αποφασιστικότητα, τόνισε.

ΤσίπραςΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρας, Ελλάδα,tsipras, ellada