Τσίπρας: Οραματίζομαι μια προοδευτική κυβέρνηση μακράς πνοής

Στη συνέντευξή του στους Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε για το κατά πόσο εφικτή είναι η «προοδευτική διακυβέρνηση» με δεδομένες τις θέσεις των κομμάτων μέχρι τώρα στην προεκλογική περίοδο.

«Ούτε οραματίζομαι ούτε προσδοκώ να υπάρχει μια κυβέρνηση ηττημένων. Δεν είναι αυτό το όραμά μου. Εγώ θέλω μια κυβέρνηση σταθερή, μια κυβέρνηση τετραετίας».

Κάνοντας ειδική αναφορά προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

-ΚΙΝΑΛ, «η έρευνα σε βάθος θα καταλήξει προφανώς σε πολιτικά πρόσωπα» εκτίμησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εξηγώντας την ίδια ώρα πως «ένα έγκλημα ήταν ο βιασμός των άρθρων του συντάγματος» και ένα δεύτερο «έγκλημα ήταν η συγκάλυψη». Στο ίδιο πλαίσιο, «αν δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος τότε πως επικαλείτο το εθνικό απόρρητο» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως «λογοδοσία των υπαιτίων του παρακράτους με κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υπάρχει». Παράλληλα, «θα λογοδοτήσουμε όλοι με βάση την ευθύνη η χώρα να έχει κυβέρνηση» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη είπε πως «εσκεμμένα έβαλε σε αυτή τη συζήτησή αυτήν την εμμονή του και έκανε ένα πολύ μεγάλο δώρο στον κ. Μητσοτάκη».



Ως προς τη συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο, ήταν «ένα αναγκαίο κακό» επισήμανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πρόσθεσε ότι «δεν έχω κανένα παράπονο από τον Καμμένο στην πρώτη φάση διακυβέρνησης». Για την «Συμφωνία των Πρεσπών» υποστήριξε πως «το πιο εύκολο για μένα θα ήταν να πω άστο, ο επόμενος». «Δεν το έκανα γνωρίζοντας ότι οι ευκαιρίες σε μεγάλα κρίσιμα θέματα δεν γίνονται» σημείωσε, για να συμπληρώσει πως «αν υπάρχει κάποιος ο οποίος μπορεί να συνεργαστεί με τον Βελόπουλο είναι ο Μητσοτάκης».

ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑΠασοκεκλογές 2023
Keywords
Τυχαία Θέματα